Yapay zeka için çarpıcı uyarı: Nükleer silah kadar tehlikeli olabilir

Günümüz teknolojisinin en önemli ürünlerinden biri olan ve geleceğe yön vermesi beklenen yapay zeka ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt yapay zekanın neden olabileceği güvenlik zafiyetlerinin nükleer silahlar kadar güçlü olabileceğini söyledi. Schmidt, yapay zeka ile yapılacak çalışmalar için kurallar konulması gerektiğinin altını çizdi.

Google’ın eski CEO’su Eric Schmidt, yapay zekânın ortaya çıkarabileceği güvenlik zafiyetlerinin nükleer silahlar kadar güçlü olabileceğini söyledi.

ABD’nin Colorado eyaletinde düzenlenen Aspen Güvenlik Forumu’nda konuşan teknoloji devi Google’ın eski CEO’su Eric Schmidt, Yapay Zekâ ile ilgili çalışmaların bir düzene bağlanması gerektiğini söylerken, geçmişte Nükleer silah denemelerinde yapıldığı gibi uluslararası anlaşmalar yapılabileceğini belirtti. ABD ve Çin arasında son dönemde tırmanan güvensizlik ortamına vurgu yapan Schmidt, bu iki ülke arasında karşılıklı caydırma anlaşmalarının yapılması gerektiğini savundu.

KURALLAR KONMALI

“1950’lerde ve 60’larda, nükleer silah testleriyle ilgili ‘sürprize yer yok’ kuralıyla bir dünya kurmayı başardık ve testler de nihayetinde yasaklandı. Şimdi bir ülke test için füze fırlatmak istediğinde diğerlerine haber veriyor” ifadelerini kullanan Schmidt, “Şu anda kimse bununla ilgili çalışmıyor fakat yapay zekâ buna yol açacak kadar güçlü” diye konuştu. Schmidt, yapay zekânın sahip olduğu potansiyel güç nedeniyle hükümetlerin ve ilgili enstitülerin gelişmeleri belirli değerler ve kurallar altına almak için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Umman'da ölü sayısı 20'ye yükseldi! Yarısı çocuk... İBB Başkanı İmamoğlu hakkında suç duyurusu CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız!
Sonraki Haber