'Yanımdaki avukata sütyenini çıkarttılar'

Haber Global ekranlarında yayınlanan 'Neden?' programına konuk olan Avukat Cem Kaya, başından geçen bir olayı anlattı. Cezaevine girmek istediği sırada yaşadıklarına değinen Kaya, "Avukat hanımın sütyenini, benim de pantolonumu çıkardılar. Nerede şimdi benim barom" ifadesini kullandı.

This browser does not support the video element.

Haber Global'de Senem Toluay Ilgaz'ın sunduğu Neden programında tartışılan "Çoklu Baro" düzenlemesine ilişkin Avukat Cem Kaya çok konuşulacak bir değerlendirme yaptı.

Kaya, baro sistemi tartışmaları sırasında yaptığı açıklamada "Bu yasaya karşı olanlar buna "FETÖ taslağı" diyor. Nacizane savunanları da "FETÖ'cü" ilan ediyorlar. Madem öyle 15 Temmuz gecesi Avukat Cem Kaya haddi değilken üzerinde beyaz ceketi ile ölmeye çıktıysa benim 50 bin meslektaşımı da İstanbul Barosu için kefenleri ile sokağa davet etseydiniz. Kınamayı geçsinler. 15 Temmuz yargılamalarına müdahil olsaydınız." ifadelerini kullanan Kaya, başından geçen bir olayı şöyle anlattı:

"Biz gidip tırnaklarımızla kazıdık bulduk o şehitleri. Arabalarımızı kışın çamurda Silivri'nin tarlalarına park ettirdiler. İçeri sokmadılar bizi. Sonradan öğrendik ki o binbaşı da FETÖ'cü çıktı. Silivri 9 nolu cezaevi Yılmaz Çiftçi hakim, aynı zamanda Adalet Bakanlığı Cezaevi ve Tevkifevleri Genel Müdürü. 3 kere aradım özel kalemini. 72 doğumlu bir hakim ve biz meslektaşız.

Ben yanımdaki kadın avukatla girerken yerin dibine girdim. Bana dedi ki "Ceketini çıkar", çıkardım. "Saatini ve kemerini çıkar" çıkardım. "Pantolonunu çıkar" onu da çıkardım. Yanımdaki kadın avukata döndü dedi ki "Sütyenini çıkar". Gazete kağıdına koyduk. Öyle içeri soktuk. Nerede şimdi benim barom? İktidara sesleniyorum. Ben oradan o şekilde girdikten sonra sizi ne gardiyan dinler, ne müvekkil dinler, ne de kapıdaki çaycı paspascı dinler. İşte burada bir çifte standart var" 

''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor'' CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!" ABD’Lİ JOHN BASS KİMDİR? 15 TEMMUZ İLE BAĞLANTISI NE?