Yalan haberde çığır açan Portakal, Merkez Bankası'na inanmadı

FOX TV Ana Haber sunucusu olduğu dönemde onlarca yalan habere imza atan Fatih Portakal, Merkez Bankası'nın 128 milyar dolar rezervin akıbeti ile ilgili açıklamasına inanmadı! Portakal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İnanmıyorum. İnanmadığımı açıklamak istiyorum: Çoğumuzun anlamayacağı ekonomik lugattaki klişe cümleler..." dedi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 128 milyar dolar tutarındaki rezervin akıbetine ilişkin iddialara yanıt verdi.

Kavcıoğlu, "Bilanço varlık yükümlülük denkliği açısından bakıldığında, ortada kaybolmuş bir varlıktan bahsetmek mümkün değildir" dedi.

 FATİH PORTAKAL BİR TÜRLÜ TATMİN OLMADI!

Merkez Bankası'ndan yapılan bu açıklama Fatih Portakal'ı tatmin etmedi. FOX TV'de Ana Haber sunucusu olduğu dönemde çok sayıda yalan habere imza atan Portakal, Twitter hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Portakal, "İnanmıyorum. İnanmadığımı açıklamak istiyorum:çoğumuzun anlamayacağı ekonomik lugattaki klişe cümleler... Sadece “128” diyorum. Umarım yasak gelmez!" dedi.

Portakal'ın bu yorumu, akıllara "Kişi kendinden bilir işi" sözünü ve FOX TV'nin yaptığı yalan haberleri getirdi. İşte o haberlerden bazıları:

FAZİLET DURAĞI'NDAN 3 YOLCU BİNMESİNE RAĞMEN 47 YOLCUNUN BİNDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Fatih Portakal; İETT'ye ait otobüse bir duraktan 3 yolcu binmesine rağmen 47 kişinin bindiğine yönelik gerçek dışı iddiaları savundu. Portakal, vatandaşların İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kötülemek için otobüse bindiğini ileri sürdü. Bu iddia mahkeme kararıyla yalanlandı.

JANDARMANIN ADNAN MIZRAKLI'YI ARKADAN KELEPÇELEĞİ YALANI!

Fatih Portakal, jandarmanın, "HDP'li Diyarbakır Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'yı arkadan kelepçeledi" iddiasında bulundu.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Fatih Portakal'ın, Adnan Selçuk Mızraklı'ya arkadan kelepçe takıldığına yönelik iddiaları fotoğraflarla yalanlandı.

Fatih Portakal'ın iddiasına tepki gösteren Diyarbakır Valiliği de, "Bahse konu iddialar güvenlik kuvvetlerimize ve devletimize yönelik olumsuz algı oluşturmayı amaçlayan asılsız iddialardır" ifadesini kullandı.

EMEKLİ MAAŞLARINDA KESİNTİ YALANI!

Fatih Portakal, 24 Şubat 2020 tarihinde yayınlanan FOX TV Ana Haber Bülteni'nde; "Emekli maaşlarında yüzde 5 sağlık kesintisi yapılacak" iddiasında bulundu.

SGK; Fatih Portakal'ın iddiaları yalanlandı ve "Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, Kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır. Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da belirtiriz" denildi.

DEPREM ÜZERİNDEN BİLE YALAN HABER!

Fatih Portakal, 26 Eylül'de merkez üssü Silivri açıkları olan 5.8 büyüklüğünde depremin ardından, Ekrem İmamoğlu'nun Hasdal'daki Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Merkezi'nde gerçekleştirilen Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısı'na çağrılmadığını iddia etti.

İstanbul Valiliği ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, iddiayı yalanladı ve İmamoğlu'nun AFAD toplantısına çağrıldığını açıkladı.

ŞEHİR HASTANESİ HABERİ YALANI GÜVENLİK KAMERASIYLA ÇÖKTÜ

Fatih Portakal, şehir hastaneleri hakkında da yalan habere imza attı. Haberde; Mersin Şehir Hastanesi içinde ulaşımda zorlandığı iddia edildi.

FOX TV kameralarına koltuk değneğinde zorlanarak yürüyen hastayı oynayan Kemal Alp Köker adlı şahsın hastanenin güvenlik kamerası kayıtlarında koltuk değneklerini elinde tuttuğu ve herhangi bir sorun yaşamadan yürüdüğü görülüyor.

Kanalın yalanına ortak olan vatandaşın hiçbir tetkik yaptırmadığı ortaya çıktı. Söz konusu kişi, bin 39 kamera ile izlenen hastanede bir de koltuk değneksiz yürürken yakalandı.

HASTANE TEDAVİSİNİN YARIM KALDIĞI YALANI

FOX TV, Tuğçe Büşra Başar'ın tedavisinin yarım kaldığına yönelik haber yayınladı. SGK, Başar'ın 2012-2017 arasındaki tüm masraflarını karşıladığını açıkladı. Baba Tarzan Başar'ın devleti dolandırdığı ortaya çıktı.

İŞLEMLERİ TAMAMLANMIŞ VE ARŞİVE KALDIRILACAK DOSYALAR ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU

FOX Ana Haber, Bakırköy Adliyesi'nde işlemleri tamamlanmış arşive kaldırılmak için bekleyen icra dosyalarını çekerek işleme alınacak dosyalar gibi gösterdi. Fatih Portakal, çekilen görüntüler üzerinden "ekonomi kötü" algısı oluşturmaya çalıştı. Adliye görevlisi, kanalın yalan haber yaptığını açıkladı.

ÖĞLE TATİLİNDE BOŞ ATÖLYEDE ÇEKİM YAPILDI, ÜRETİMİN DURDUĞU İDDİA EDİLDİ

Fatih Portakal, İkitelli Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi'nde bir atölyede üretimin durdurduğuna yönelik haber yaptı. FOX Haber ekibinin, öğle tatilinde olan boş bir atölyede çekim yaptığı ortaya çıktı.

KIRTASİYE VE KİTABA VERGİ İDDİASI DA YALANLANDI

Fatih Portakal; "Eğitimde kırtasiyeden, kitaptan, e-kitaba kadar vergileri artırdılar" iddiasında bulundu. Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

BEYAZ ET SEKTÖRÜNÜ DE YALAN HABERLE HEDEF ALDI!

Sakarya'da beyaz et sektörü hedef alındı ve firmaların kapandığı anlatıldı. Ancak iddiayı bizzat üreticiler yalanladı.

Şans Topu sonuçları 17 Nisan 2024! Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı Banu Parlak'ın güzellik merkezine haciz geldi
Sonraki Haber