Yakını vefat edenlere 1062 TL yardım parası veriliyor! İşte Mardin vefat yardımı başvurusu...

Ali ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "sosyal yardım projeleri" çerçevesinde Mardin'de ikamet eden ve maddi yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara destek sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, yakınlarını kaybeden vatandaşlara 1062 TL vefat parası veriliyor. İşte Mardin vefat yardımı başvurusu detayları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mardin'De yaşayan ve maddi desteğe ihtiyacı olan pek çok vatandaşa destek oluyor.

NOT: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan yardım programlarında güncelleme yapılabilir. Bu sebeple, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın WEB sayfasında yer alan "Sosyal Yardım Programlarımız" bölümünü düzenli olarak kontrol etmeniz gerekmektedir.

 Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yakınları vefat eden vatandaşlara 1062 TL sosyal yardım desteği veriliyor.

AİLE BAKANLIĞI MARDİN VEFAT YARDIMI BAŞVURU KAPSAMI

Vefat yardımı, 3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan ve 15 Nisan 2022 tarihi ve sonrasında yakını/yakınları vefat eden Türk vatandaşlarına yönelik yardım programıdır. Bütünleşik Sistemde kayıtlı ve 3294 sayılı Kanun kapsamında olan haneler tespit edilerek vefat eden kişinin hanesindeki bir yakınına Vefat Yardımı yapılmaktadır.

MARDİN VEFAT YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bu noktada, hayatını kaybeden kişinin bir yakını tarafından da "Ölüm Belgesi" sunulmak şartıyla yardım başvuru süreci başlatılabilmektedir. Ayrıca, e-Devlet sistemi hesabınıza giriş yaptıktan sonra arama bölümüne "sosyal yardım" yazarak da ilgili sekmeye ulaşabilirsiniz.

ABD açık açık uyardı! Çin'e yaptırım tehdidi 26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları güncellendi
Sonraki Haber