Yabani iğde meyvesini tüketmeniz için birçok sebebiniz olacak: Faydaları saymakla bitmiyor!

Yabani iğde meyvesinin faydalarını biliyor muydunuz? Derde deva niteliğinde yabani iğde meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor. Medipol Mega Üniversite Hastanesi Homeopati Hekimi Yegane Özcan, yabani iğde meyvesinin yararlarından bahsetti. İşte şifa kaynağı olan yabani iğde meyvesini tüketmeniz için sebepler…

Ülkemizde bazı hastalıklara iyi gelen meyve ve sebzeler vardır. Hastalıkların doğal yolla tedavisi sürecinde bu ürünler tüketilir. Yabani iğde meyvesi faydaları sayesinde bu ürünlerden biri olmuştur. Peki yabani iğde meyvesinin faydaları nelerdir ve neden tüketmeliyiz? Cevabı Homeopati Hekimi Yegane Özcan verdi. İşte yabani iğde meyvesinin saymakla bitmyen faydaları..

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Homeopati Hekimi Yegane Özcan, doğadaki tek Omega 7 kaynağı sarı şifa yabani iğde meyvesinin Doğu Asya, Çin, Tibet tıbbı ve Antik Yunan’da iyileştirici özelliği nedeniyle ilaç olarak kullanıldığını belirtti.

DEPRESİF RUH HALİNİ DÜZENLİYOR

Yabani iğde meyvesinin faydalarını anlatan Özcan, “Antiviral ve bağışıklık sistemi güçlendirici özelliğinin yanı sıra gribal enfeksiyon tedavisinde de kullanılıyor.  Anti-inflamatuar etkiye sahip olan yabani iğde meyvesi,  A ve E vitaminleri sayesinde yara iyileşmesini destekliyor. Sadece dokuları güçlendirmekle kalmayıp aynı zamanda metabolizmayı da dengeliyor. Yabani iğde meyvesinin düzenli tüketimi serotonin üretimini arttırarak depresif ruh halini de düzeltiyor” açıklamalarını yaptı.

‘’GÜNLÜK 100 GRAM YABANİ İĞDE MEYVESİNE İHTİYACINIZ VAR’’

Kilo vermek için tüketilen düşük kalorili gıdaların vücudu vitamin ve minerallerden mahrum bırakabildiğine dikkat çeken Özcan, “Bu durum için çeşitli vitamin ve mineral takviyeleri için ihtiyaç doğuyor, halbuki bu açığı tamamen doğal yoldan kapatmak için sadece günlük 100 gr yabani iğde meyvesine ihtiyacınız var. Yabani iğdenin 100 gramında sadece 52 kalori var. Meyvelerden elde edilen yabani iğde yağı iştahı da önemli ölçüde azaltır” ifadelerini kullandı.

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Mesut Özil'den Arda Güler'e destek mesajı Diyarbakır'ı kazanan DEM Parti'den skandal karar!
Sonraki Haber