Yabancı hisse senedi nasıl alınır? Yurt dışı borsalarda hisse senedi alım satımı nasıl yapılır?

Yabancı hisse senedi nasıl alınır merak ediliyor. Borsa İstanbul'da hisse senedi alımı yapan yatırımcılar, yurt dışı borsalarda hisse senedi alım satımı konusunda araştırmalara başladı. Peki yabancı borsalarda hisse senedi nasıl alınır?

Yabancı hisse senedi nasıl alınır, yurt dışı borsalarda hisse senedi işlemi alım ve satımı nasıl yapılır soruları, gündemdeki yerini koruyor. Yatırımcıların ilgi odağı haline gelen yabancı borsalar, sunduğu uluslararası olanaklar sonrası cazip hale geldi.

Yatırımclar, yabancı hisse senedi nasıl alınır sorusuna yanıt arıyor. Yurt içinde ve yurt dışında borsalarda hisse senedi alım satımı, ülkemizde birçok banka tarafından müşterilerine sunuluyor. Yabancı borsalarda hisse senedi alabileceğiniz bankalar arasında Türkiye İş Bankası, Garanti Yatırım ve Akbank bulunuyor.

1. Bir Aracı Kurumdan Hisse Senedi Yatırım Hesabı Açın

Yurt dışı borsalardan hisse senedi almak deyince muhtemelen aklınıza Wall Street konulu o meşhur film sahneleri geliyordur, ancak New York Borsasında bağırıp çağırarak alım satım emirleri veren tüccarlar beyazperde de kaldı. Günümüzde, aracı kurumlar aracılığıyla internetten hisse senedi almak daha kolay, kullanışlı ve tercih edilen bir yöntemdir.

Bir aracı kurumdan hisse senedi hesabı açmak, neredeyse bir banka hesabı açmak kadar kolaydır. Bir hesap başvurusu yaptığınızda, kimlik ve iletişim bilgilerinize ihtiyaç duyulur. Bunları sağlayıp bir hesap açtığınızda, geriye sadece hesabınıza para yatırmak kalır.

Bir marketten banka kartınızla alışveriş yapmak için nasıl ki hesabınıza para yatırıyorsanız, hisse senedi satın almak için de hisse senedi yatırım hesabınıza tıpkı bu şekilde para yatırmanız gerekir. Hisse senedi yatırım hesabınıza para yatırmak son derece kolaydır. Havale ya da EFT yöntemlerini kullanarak yatırım hesabınıza kolayca para yatırabilirsiniz.

Yurt dışı borsalarda hisse senedi alım satımı yapmak için yurt dışı hisse senedi işlemlerini destekleyen aracı kurumlardan yatırım hesabı açmanız gerekir. Bu nokta önemli, zira yurt dışı hisse senedi işlemlerini desteklemeyen aracı kuruluşlardan hesap açsanız dahi uluslararası piyasalarda alım satım yapmanız mümkün olmayacaktır.

Antalyaspor'da flaş ayrılık: Zymer Bytyqi sözleşmesini feshetti Emniyet amiri babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü Samet Akaydin yaptığı şok hatayla Fatih Terim'i ve takımını yaktı
Sonraki Haber