YA ATATÜRK YA DA KAFTANCIOĞLU VE AĞABABALARI!

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına” programının yeni bölümünde, Atatürk'ün kurduğu parti olan CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı koltuğunda oturan ve 'Atatürk' diyemeyen Canan Kaftancıoğlu'nun tepki çeken sözleri konuşuldu.

"İlk günden beri tepki verilseydi, bugünlere gelinmezdi" sözleriyle tepkisini belirten Mete Yarar, "Atatürk tartışmasından önce de sert söylemler ve ifadeler vardı. CHP'de sevilen bir slogan olan 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganına karşılık 'Mustafa Kemal'in askeri değilim' denildiğinde bu mesele Atatürk tartışmasından daha az bir pozisyonda mıydı? Ya da Atatürkçü olan ve Atatürk'ü temsil eden bir partide yer alan birisi, özellikle bir terör örgütünün yanında yer aldığı bilinen bir kişiyle ilgili övücü sözler söylediğinde bu daha mı az bir söylentiydi? Türkiye'de terör örgütü mensubu olduğunu bildiğiniz ve bundan yargılanarak ceza almış kişilere övücü sözler, farklı ifadelerle beyan bulunduğunda, veya PKK'lılarla ilgili tartışmalı olan kişilerle ilgili beyanlar bulunulduğunda hiç mi rahatsız olmadınız? Benim bildiğim Atatürkçü olan birisi Atatürk'ün partisine, onun ideallarine, vatan sevgine, bu ülkeyle ilgili idealleriyle ilgili her türlü konuya hassas olan insanlar ilk günden beri bu tepkiyi verebilirdi. Bu ilk tepki verilseydi, bugüne gelmesini engellerdi." dedi.

"Bu bir Atatürk tartışmasından ziyade CHP’deki grupların çatışması" diyen Nedim Şener, CHP'deki iç çatışmalardan bahsederken "Asıl meseleleri Atatürk'ü korumaktan ziyade bir gruplar kavgası başlamış durumda. Bu iç çatışmanın bir yansımasıdır. Bu kişinin Ermeni Soykırımı'ndan tut, PKK'lıları savunmaya, Yunan generallerini selamlamaya kadar bir sürü olayları var. Bu yazdığı konular nedeniyle de yargılanırken ki bunların bir kısmı CHP İl Başkanı olmadan önceki döneme ait. Daha önce yapmış olduğu insanları rencide eden, hukuka ve ahlaka sığmayacak tweetleri savundular. Şimdi bakıyorsunuz Mustafa Kemal Atatürk üzerinden yoğun bir saldırı başlamış durumda. Parti içinde Canan Kaftancıoğlu'nun etkinliğinin ve gücünün arttığını gören bir başka grubunu planlı bir saldırısı olarak görüyorum. Madem bu kadar Atatürk denmemesine hassas olan kişiler İstanbul seçimleri sırasında PKK elebaşlarının 'CHP'yi, İmamoğlu'nu desteklemek lazım' dediğinde en kanlı teröristler kirli ağızlarıyla Atatürk'ün partisini ağızlarına aldığında, İstanbul'un adayını diline doladıklarında neden tepki göstermediler? Bu kişinin yazdıkları ortada, hiç kendisini saklamıyor. En azından diğerleri gibi Atatürk'ü savunuyor görüntüsü altında aslında iç çatışmayı kamufle çabasına da girmiyor. CHP ya Atatürk’ün partisi olarak kalacak, ya da Kaftancıoğlu ve ekibi partiyi alıp dışarıdaki ağa babalarının yolunda yürüyecek." ifadelerini kullandı.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor'' CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!" ABD’Lİ JOHN BASS KİMDİR? 15 TEMMUZ İLE BAĞLANTISI NE?