WhatsApp'tan mesajlaşmaya koronavirüs kısıtlaması! Artık sadece bir kişiye izin var

Koronavirüs döneminde sosyal medyadaki bilgi kirliliği insanları daha da paniğe sürüklüyor. Zamanlarının çoğunu evlerinde ve sosyal medyada geçirenler, bu bilgileri özellikle WhatsApp üzerinden yakınlarıyla paylaşıyor. Bilgi kirliliğinin önüne geçmek isteyen WhatsApp, yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

Mobil mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp, koronavirüs salgınıyla ilgili yalan ve manipülatif haberlerin yayılmasını önlemek için paylaşımları kısıtlama kararı aldı.

Şirketten yapılan açıklamada, artık alınan mesajların sadece tek bir kişiye yönlendirilebileceği bildirildi. Şimdiye kadar bir mesajın aynı anda beş kişiye birden gönderilebilmesi mümkündü.

PAYLAŞIMI GÜÇLEŞTİRME YOLUNA GİTTİLER

Facebook'a ait olan WhatsApp'te yazılan mesajlar, uçtan uca şifreleme özelliği nedeniyle şirket tarafından kontrol edilemiyor. Metnin içeriği, sadece yazarı ve gönderilen kişi tarafından görülebiliyor. Şirket, bu nedenle yalan haberlere doğrudan müdahale edemediklerini, genel olarak mesajların paylaşılmasını güçleştirme yolunu seçtiklerini bildirdi.

GEÇEN YIL 5 İLE SINIRLANDIRILMIŞTI

DW Türkçe'nin haberine göre: Şirket, yalan haberle mücadele kapsamında ilk adımları geçen yıl atmaya başlamış, sık paylaşılan mesajların tespiti ve mesajın gönderilebildiği kişi sayısının beş ile sınırlanması gibi önlemler alınmıştı.

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Mesut Özil'den Arda Güler'e destek mesajı Diyarbakır'ı kazanan DEM Parti'den skandal karar!
Sonraki Haber