Virüse yakalanmadan nasıl bir tatil yapılır? İşte cevabı...

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında düzenlenen kısıtlı yeni normal hayat, yaz aylarının gelmesiyle birlikte “Virüse yakalanmadan nasıl bir tatil yapacağız?” sorusunun yanıtını arıyor.

Uzmanlara göre bu yaz tatilinin trendi “Maske, mesafe ve hijyen” olacak. Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dahiliye Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Fatih Kaya, “Tatile gidecekler bu yaz müstakil ev, yazlık site, karavan, çadır, yat, yelkenli gibi alternatifleri kullanarak, kişi sayısı az olacak şekilde veya yayla tatili yapabilirler. Gemi, turistik turlar ve kalabalık mekanlardan uzak durulmalı” dedi. Dr. Kaya, şöyle devam etti: “Kesinlikle eldiven takılmamalı, tokalaşma ve sarılmalardan kaçınılmalıdır. Kalabalık ortamlarda 1.5 metre mesafeye dikkat edilmeli. Yaz aylarında 35 derecinin üzerinde maskeyle dolaşmak nefes almayı zorlayacaktır. Astım, KOAH, nefes darlığı, yüksek tansiyon, kalp hastaları sıcak havalarda mümkün olduğu kadar dışarı çıkmasınlar. Zorunlu kalınırsa insanlara dikkat ederek maskesiz kısa süreli dolaşabilirler.”

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararındaydı!İşte piyasalarda son durum Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Özdilek'lere boy boy tencere ve tava setleri geliyor!
Sonraki Haber