Veganlar Mr. Dumpling'de bir araya geldi

Kadıköy Halitağa ve Suadiye de iki şubesi bulunan Mr. Dumpling 20’yi aşkın mantı çeşidi ile müşterilerine farklı lezzetler sunmaya devam ediyor. Her ay düzenlediği farklı etkinliklerle markayı öne çıkarmayı başaran Mr. Dumpling bu ay vegan müşterilerine düzenlediği etkinlikle adından söz ettiriyor.

Vegan müşterilerine en iyi şekilde hizmet vermeye özen gösteren Mr. Dumpling vegan diyetisyen Kevser Başkara ile haftasonu etkinlik düzenledi. Vegan beslenme tipi, gıdaların kalsiyum, protein, B12 ve D vitamini gibi vitaminlerin içerik değerlerinin diğer besinlerden nasıl karşılanacağı, toplumda veganlara olan bakış açısının tartışıldığı etkinlikte katılımcılar hem vegan mantının tadına baktılar, hem de faydalı bilgiler öğrenme fırsatı buldular.

Vegan beslenme, bir diyet yönteminden daha çok bir yaşam biçimi ve felsefesi olarak kabul ediliyor. Veganlar; bal, süt ürünleri ve yumurta dahil, hiçbir hayvansal gıdayı tüketmiyor; bu beslenme biçimini sağlıklı yaşamak kadar, çevresel ve etik gerekçelerle seçiyorlar.  

Türkiye’de pek yaygın olmadığından, organik ürün satan marketler ve vegan ürün hizmeti veren restoranlar dışında bu ürünleri bulmak pek kolay olmuyor. Mr. Dumpling de vegan dostu olarak 10’a yakın çeşit vegan mantısı ve farklı tatlılar bulunuyor.

Mr. Dumpling de mantılar badem ve pirinçten üretilen özel baharatlarla tatlandırılan vegan yoğurtla servis ediliyor.

Çölyak hastalarının uğrak mekanı haline gelen Mr. Dumpling atölyede çapraz buluşma riskine karşı glutensiz mantılarını ayrı bir bölümde hazırlıyor. Menüsünü her misafirinin sağlığını gözeterek düzenleyen Mr. Dumpling, hayatı herkes için kolaylaştırmayı hedefliyor.

On bin yıldır genetiği değişmeyen ve günümüzde kullanılan buğday türlerinin atası olarak bilinen antik siyez un ile glütensiz olarak hazırlanan “Siyez unlu Momo Vegan mantısı müşterilerinin şimdiden favorisi haline gelmiştir.

Mr. Dumpling’in muhakkak denenmesi gereken lezzetleri arasında “Kızarmış Turuncu Momo, Kavrulmuş havuç ve kabak dolgulu Kızarmış Momo Vegan, Buzz ve Special Mix bulunmaktadır.

23 Nisan etkinliklerinde Dilan Polat taklidi! Okan Buruk'un sözleşme detayları ortaya çıktı Dışişleri Bakanlığı'ndan '1915' kararına tepki
Sonraki Haber