Vatandaş o iki bankanın ismini öğrenmek istiyor!

Yıl içinde Türk ekonomisine yönelik çok sayıda dış saldırı, zamanında alınan tedbirler ile bertaraf edildi.

Türk ekonomisine yönelik bu uluslararası saldırılarda en büyük görev ise bankacılık sektörüne düştü.

Hükümetten bankalara "ellerini taşın altına sokmaları" yönünde mesaj ve çağrılar geldi. Bu çağrılara kamu bankaları, faiz indirimleri ve kredi yapılandırmaları ile destek verdi.

Ancak bazı bankaların sorumluluk almaktan özellikle kaçındığı yönünde söylentiler uzun süredir finans sektöründe konuşuluyordu.

Sabah Gazetesi Dilek Güngör o özel bankaların hangileri olduğu konusunda önemli ipuçları verdi. Güngör bugünkü köşe yazısında, "Son dönemde özellikle iki yabancı bankanın yapılandırmaları yokuşa sürmek için 40 dereden su getirdiğini biliyorum." ifadelerini kullandı.

Dilek Güngör "Özel bankalar işi yokuşa sürüyor!" başlıklı yazısına şöyle devam etti;

"Buradan kendilerine de sektöre de bir çağrım var. Bankaların tepesinde oturan beyler, hanımlar! Aman haa, 'eski köye yeni adet' getirmeye kalkmayın. Şirket 'iyi niyetli, borcumu ödeyeceğim, üretip, istihdam sağlayacağım' diyor. Sizden biraz 'oksijen' istiyor. Yabancı da olsanız bu ülkede bankacılık yapıyorsanız ekonomiye destek olmak için çekingen tavırlarınızı bir kenara bırakın."

O İKİ BANKAYI AÇIKLIYORUZ!..

Dilek Güngör'ün köşe yazısında bahsettiği bankaların isimlerini ise SuperHaber açıklıyor...

Güngör yazısında isim zikretmese de o bankaların hangileri olduğu konusunda bazı şifreler verdi.

Sabah yazarının "Oksijen" vurgusu, Odeobank'ın "Oksijen hesabı" nedeniyle bu bankanın işaret edildiği şeklinde yorumlandı. Yazıda geçen "Eski köye yeni adet" cümlesi ise ING Bank'ın reklam kampanyasından bir slogan...

Bu şifreler nedeniyle Sabah yazarı Güngör'ün "40 dereden su getiriyorlar" diyerek hedef aldığı bankaların Odeobank ve ING Bank olduğu söylenebilir.

Bakan Uraloğlu'dan X açıklaması! TFF, Sivasspor - Fenerbahçe maçının VAR kayıtlarını açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Özgür Özel arasında görüşme olacak mı?
Sonraki Haber