Van'da yeni doğum yapanlara 600 TL sosyal yardım parası veriliyor! İşte Van doğum yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Van'da yaşayan vatandaşlara "sosyal yardım programları" çerçevesinde maddi yardım yapıyor. Bu kapsamda, doğum yapan annelere 600 TL'ye kadar sosyal yardım parası veriliyor. İşte Van doğum yardımı başvuru formu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Van'da yaşayan ve para yardımına ihtiyaç duyan vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Bu çerçevede, Van'da yaşayan ve doğum yapan kadınlara sosyal yardım desteği veriliyor. 

NOT: Sosyal yardımlarla ilgili haberimizde yer alan bilgiler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından güncellenebilir. Sosyal yardımlar ile ilgili güncel bilgilere "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" web sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Sosyal Yardım Programları Doğum Yardımı" çerçevesinde yeni doğum yapan ihtiyaç sahibi kadınlara tek seferlik 600 TL'ye kadar ödeme yapıyor. 

VAN DOĞUM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

15.05.2015 tarihi ve sonrasında canlı doğum gerçekleştiren Türk vatandaşlarına ve Mavi Kart sahiplerine doğum yardımı yapılmaktadır.

Van doğum yardımı için, e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Başvuru için e-Devlet giriş ekranına girdikten sonra arama bölümüne "sosyal yardım" yazarak ilgili ekrana ulaşabilirsiniz.

DOĞUM YARDIMI BAŞVURU KOŞULLARI NELERDİR?

Başvuru önceliği annenindir. Annenin Türk vatandaşı/Mavi kartlı ya da sağ olmaması halinde, başvuru aynı şartları taşıyan baba tarafından yapılır.

VAN DOĞUM YARDIMI KAÇ TL?

-Birinci çocuk için: 300 TL 

-İkinci çocuk için: 400 TL

-Üçüncü ve sonraki çocuklar için: 600 TL 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomatik temas En düşük emekli maaşında iki yeni formül Antalyaspor'da flaş ayrılık: Zymer Bytyqi sözleşmesini feshetti
Sonraki Haber