Van'da yaşayanlar dikkat! İhtiyaç sahibi kadınlara ayda 1.000 TL ödeme yapılıyor! İşte Van dul maaşı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Van'da yaşayan ve maddi desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara "Sosyal Yardım Programları" kapsamında destek olmaya devam ediyor. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım projeleri kapsamında, son resmi nikahlı eşini kaybeden kadınlara ayda 1000 TL ödeme yapıyor. İşte Van dul maaşı başvurusu! Ayrıntılar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Van'da yaşayan ve maddi yardıma ihtiyacı olan pek çok vatandaşa destek olmaya devam ediyor. Gıda, doğum, askerlik gibi sosyal yardım projeleri dışında sadece kadınlara gönelik maddi destek projeleri de bulunuyor.

Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son resmi nikahlı eşini kaybetmiş olan kadınlara her ay düzenli 1000 TL ödeme yapıyor.

NOT: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan yardım programlarında güncelleme yapılabilir. Bu sebeple, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın WEB sayfasında yer alan "Sosyal Yardım Programlarımız" bölümünü düzenli olarak kontrol etmeniz gerekmektedir.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI VAN DUL MAAŞI NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Van dul maaşı yardımı, hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yöneliktir.

Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dul maaşından son resmi nikahlı eşini kaybetmiş  3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan kadınlar yararlanabilmektedir.

Bu kapsamda, 12 ay boyunca düzenli olarak 1000 TL ödeme yapılmaktadır.

E-DEVLET DUL MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Dul maaşına e-Devlet üzerinden veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından T.C. kimlik kartınızla başvuru yapabilirsiniz.

e-Devlet sistemine kendi T.C. numaranız ve şifrenizle girerek ana sayfada yer alan arama bölümüne "sosyal yardım" yazarak, ilgili sekmeye ulaşabilirsiniz.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TELEFON VE ADRES BİLGİLERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iletişim bilgiler ise şu şekildedir:

Eskişehir Yolu Söğütözü Mah. 2177. Sok. No: 10/A Kat: 17-18-19 06510 Çankaya/Ankara
Telefon (Santral): (0312) 705 8000 - (312) 705 8001 (Ana Hat)

ABD açık açık uyardı! Çin'e yaptırım tehdidi 26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları güncellendi
Sonraki Haber