Van'da yaşayanlar dikkat! Dar gelirli ailelere 1.150 TL doğal gaz faturası yardım parası verilecek! İşte Van doğal gaz yardım başvurusu...

Kış aylarının kapımızı çalmasıyla birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğal gaz yardım başvuruları başladı. Bu çerçevede Van'da yaşayan ve doğal gaz faturasını ödemekte zorluk çeken dar gelirli ailelere 1.150 TL'lik doğal gaz yardım parası verilecek. İşte Aile Bakanlığı Van doğal gaz yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemine ilişkin başvuruların başladığını geçtiğimiz haftalarda duyurmuştu. Bakan Yanık, kiracıların da artık destekten faydalanabileceğini açıkladı.

NOT: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan yardım programlarında güncelleme yapılabilir. Bu sebeple, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın WEB sayfasında yer alan "Sosyal Yardım Programlarımız" bölümünü düzenli olarak kontrol etmeniz gerekmektedir.

Doğal gaz yardımı, ısıl harita baz alınarak iki dönemlik ödenecek. Bu çerçevede doğal gaz yardımının yıllık tutarı 450 - 1.150 TL arasında değişecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Yanık şu ifadelere yer vermişti:

“Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yansıtılacak”

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI VAN DOĞAL GAZ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal gaz yardımı için yapmış olduğunuz başvurunuz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onaylandıktan sonra ise, size en yakın PTT şubesine giderek faturalarınız sunduktan sonra söz konusu sosyal yardım hizmetinden yararlanabilirsiniz. Ön başvurularınızı e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra aram bölümüne "Sosyal yardım" yazarak ulaşacağınız ilgili sekme üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. 

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe kimdir? Yıldız Tilbe kaç yaşında? A. Demirspor - Galatasaray | İlk 11'ler belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze için kalıcı ateşkes mesajı!
Sonraki Haber