Van'da Kapıköy Gümrük Kapısı sevinci

İran ile en uzun kara sınırına sahip Van’da koronavirüs tedbirleri kapsamında 24 Mart 2020'de geçişlere kapatılan Kapıköy Gümrük Kapısı yaklaşık 15 ay sonra yeniden açıldı.

İran’da artan vaka sayıları nedeniyle tedbir amaçlı kapatılan Van’ın Saray ilçesinde bulunan Kapıköy Gümrük Kapısı bugün itibariyle yeniden açıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDELEMİŞTİ

Van’daki yetkililerin girişimleri sonucu Kapıköy Gümrük Kapısı’nın yeniden açılması müjdesi ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gümrük kapısının tam kapanma sürecinin son bulacağı 17 Mayıs sonrası yeniden açılacağı haberleri sevinçle karşılanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları üzerine ise gümrük kapısı bugün itibariyle açıldı.


TURİSTLERE PCR TESTİ ŞARTI

Her yıl binlerce İranlı turistin kente giriş yaptığı kapının açılması Van halkını ve iş dünyasını heyecanlandırırken, gelen turistler için ise bir dizi önlem de alındı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Son 72 saatte alınan PCR negatif test sonucu ile İran vatandaşları giriş yapabilecektir. Şehrimize ve esnafımıza hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

ULAŞIM SORUNU ORTADAN KALKIYOR

Ayrıca Van Büyükşehir Belediyesinin İranlı turistlere hizmet vermesi amacıyla filosuna kattığı 4 yeni otobüs de seferlerine başladı. 50+1 yolcu taşıma kapasiteli otobüsler, Van kent merkezi-Saray Kapıköy ile Saray Kapıköy-Van merkez arasında 2 saatte bir karşılıklı olarak gidiş geliş yapacak.

26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı! Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu!
Sonraki Haber