Vakıflara zekat verilir mi? Zekat, Fitre hayır kuruluşlarına verilir mi?

Zekat ve fitrelerini veren, verecek yer arayan vatandaşlar, svili toplum kuruluşları, dernek ve vakıflara zekat verilir mi sorusuna yanıt arıyor. Yılın belirli günlerinde şartları taşıyan her müslümana farz olan zekat, Kur'an'da belirtildiği gibi ihtiyaç sahiplerine, fakirlere yardım ulaştıran derneklere verilir mi?

Vakıflara ya da sivil toplum kuruluşlarına zekat vermeyi düşünen ancak İslam'a ve Kur'an'a uygun olup olmadığı konusunda çekincelere olan vatandaşlar, zekat ve fitrelerin boşuna gitmesinden endişe duyuyor. Ancak Kur'an-ı Kerim'de belirtilen ihtiyaç sahipleri ve fakirlere yardım ulaştıran ve kendilere güvenilen dernek ve vakıflara zekat verilir mi?

VAKIFLARA ZEKAT VERİLİR Mİ?

Tevbe Suresinin, 60. ayet-i kerimesinde zekâtın kimlere verileceği mealen şöyle bildirilir:

“Zekâtlar Allah’tan bir farz olmak üzere fakirlere, miskinlere, zekât işinde çalışanlara, kalbleri İslâm'a ısındırılacaklara verilir. Kölelerin, borçluların, Allah yolunda olanların ve yolda kalmışların uğrunda harcanır...”

Aldıkları zekat ve fitreleri bir fonda toplayıp bunu yalnızca Tevbe Suresi'nin 60. ayetinde belirtilen yerlere sarf ettikleri bilinen ve kendilerine her bakımdan güvenilen kimseler eliyle yönetilen dernek, kurum ve yardımlaşma fonlarına zekat ve fitre verilmesinde dinen bir sakınca yoktur.

Bu kuruluşlar zekâtı gerekli olan yerlere ulaştırıyorsa zekât verilebilir. Zekât gelirlerini ilgili yerlerden alıp ilgili yerlere ulaştırmak için çalışanların ücretleri bu gelirlerden ödenebilir.

Merkez Bankası nisan ayı faiz kararını açıkladı Diş ağrısı neden olur? Diş ağrısı nasıl geçer? Galatasaray Adana deplasmanına rekor için çıkıyor
Sonraki Haber