Vaka sayısını düşürmek için test sayısını azalttılar

ABD'de koronavirüs salgınını umursamayan Başkan Donald Trump, 19 bin kişilik spor salonunda destekçileriyle bir araya geldi. Yaşanan hızlı vaka artışını test sayısına bağlayan Trump, yetkililere testleri yavaşlatmaları için talimat verdiğini açıkladı.

ABD'de koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı son 24 saatte 717 artarak 121 bin 424'e, ülkede virüs bulaşan kişi sayısı ise 2 milyon 298 bin 108'e ulaştı.

Ölüm ve vaka sayılarındaki artışın durdurulamadığı ülkede, Başkan Donald Trump, vaka sayılarındaki artışı çok sayıda test yapılmasına bağlayarak "Şu anda test yapmayı bırakırsak, daha az vakamız olur." ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözleri nedeniyle bir hayli eleştirilen ve dalga konusu olan Trump, fikrinden dönmediğini gösterdi.

Oklahoma eyaletinin Tulsa kentinde bulunan 19 bin kişilik spor salonunda destekçileriyle bir araya gelen Trump, "Ne kadar çok test yaparsak o kadar çok vaka buluyoruz. Bu yüzden testleri ağırdan alma talimatı verdim." dedi.

"KRAVATIMA SU DÖKMEK İSTEMEDİM"

Pennsylvania Üniversitesi Tıp Etiği ve Sağlık Politikası Bölüm Başkanı Dr. Ezekiel Emanuel, son dalgalanmalardaki nedenin testlerdeki artışı geride bıraktığını ifade ederek, "Vaka sayısında yüzde 50 veya yüzde 150 artış görmenizin nedeni test sayısındaki artış değil. Bunlar yeni vakalar. Bu toplu yayılım" diye konuşmuştu.

Emanuel, "Test sayısı nedeniyle vaka sayısı açısında küçük bir yüzde artışı olabilir" demişti.

İHA

25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Bayraktar TB3'ten yeni başarı! Star TV'nin Sakla Beni dizisinde şok gelişme! İncila ve Naz'a darbe!
Sonraki Haber