Vaka sayıları neden bu kadar arttı? Bakan Koca açıkladı

Koronavirüs salgınında son günlerde vaka sayısı endişe verici düzeyde arttı. Bir hafta içerisinde 5 binlerden 12 bine fırlayan vakaların sebebini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı.

Koronavirüs salgınında son günlerde yaşanan vaka sayısı artışı korkutucu boyutta. Bir yandan aşı çalışmalarının devam ettiği Türkiye'de bir hafta içerisinde 5 binlerden 12 bine fırlayan vakaların sebebini Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca açıkladı.

Sosyal medyadan, 24 Temmuz Cumartesi gününde tespit edilen vaka sayısının 12 bin 381 olduğunu hatırlatan Bakan Koca, bu sonucun ortalama bir hafta önceki temaslardan kaynaklandığını belirterek, yakın günlerde halen salgın şartlarında yaşandığını bugünkü sonuca yol açacak düzeyde unuttuğumuzu söyledi. Koca, aşı ve salgın tedbirlerine dönme çağrısı yaptı.

Sağlık Bakanı Koca'nın Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle: "BUGÜNKÜ VAKA SAYISI 12.381. Yeni vaka sayıları, bildiğimiz gibi ortalama 1 hafta önceki temaslardan kaynaklanıyor. Bu demektir ki, yakın günlerde, halen salgın şartlarında yaşadığımızı, bugünkü sonuca yol açacak düzeyde unuttuk. AŞI VE TEDBİRLE YENİDEN MÜCADELEYE DÖNELİM."

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber