Uzay Çağı nedir? Ne zaman başladı? Uzay Çağı hangi uydu ile başladı?

Uzay Çağı nedir, ne zaman başlamıştır soruları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin Uzay Programı tanıtım törenini takip eden vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

Uzay Çağı nedir? Uzay Çağı ne zaman başlamıştır?

UZAY ÇAĞI NEDİR?

Uzay çağı; bir süredir geliştirilmekte olan çeşitli teknolojilerin, Sovyetler Birliği tarafından 1957 yılında fırlatılan Sputnik 1 uydusunun yapımında ve yörüngeye çıkarılmasında birleşmesiyle başlamıştır. Dünyanın ilk yapay uydusu olan 83 kg ağırlığındaki Sputnik 1, Dünya'nın etrafını yörüngede 98.1 dakikada dolanmıştır. Sputnik 1'in fırlatılışı; Uzay Çağı olarak da bilinen, politik, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin başarıldığı yeni bir dönemi başlamıştır.

Uzay Çağının karekteristik özellikleri arasında yeni teknolojilerin çok çabuk geliştilmesi ve genellikle ABD ve Sovyetler Birliği arasında yaşanmış olan, uzay konusunda büyük başarılara ulaşma yarışı bulunmaktadır. Roket teknolojisi, malzeme bilimleri, bilgisayar ve diğer alanlar çok hızlı gelişmeler yaşanmıştır. Elde edilen yeni teknolojilerinin çoğunun uzay dışındaki diğer alanlara yan ürünler olarak yansıması olmuştur.

UZAY ÇAĞI NE ZAMAN BAŞLADI?

Merkez Bankası zorunlu karşılıklara uygulanan faizi arttırdı Gönül Dağı dizisinin setinde iki kadın arasında taciz skandalı! Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında son gelişme!
Sonraki Haber