'Usul, erkan ve adaptan yoksun davranış'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin vatandaşlarına yönelik güvenlik uyarısı ile konsolosluk hizmetlerini askıya alması hakkında açıklama yaptı. Soylu, "Bir duyuruyu paylaşmanın diplomatik bazı gereklilikleri söz konusudur. ABD Büyükelçiliği usul, erkan ve adaptan yoksun bir davranışı ortaya koymuştur" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD Büyükelçiliği'nin 'terör tehdidi' uyarısı ile konsolosluk hizmetlerini geçici olarak durdurmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"YAKIŞIR BİR DAVRANIŞ DEĞİLDİR"

Bakan Soylu, "Elbetteki istihbari bir takım değerlendirmeler söz konusu olabilir ama alınacak kararları kendi internet sitesinden duyurmak gibi bir başka ülkeyi töhmet altında bırakabilecek bir davranış yakışır bir davranış değildir" dedi.

Soylu, "Bir duyuruyu paylaşmanın diplomatik bazı gereklilikleri söz konusudur. ABD Büyükelçiliği usul, erkan ve adaptan yoksun bir davranışı ortaya koymuştur" diye konuştu.

AA

Irak’ta ABD güçlerinin bulunduğu üsse roketli saldırı Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk dünyası çocuklarıyla buluştu
Sonraki Haber