Usta yönetmen Aytekin Çakmakçı kalbine yenildi

"Yılanların Öcü", "Arabesk" ve "Mum Kokulu Kadınlar" birçok sinema baş yapıtının görüntü yönetmenliğini yapan Aytekin Çakmakçı geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede 71 yaşında vefat etti. Usta yönetmen Trabzon'un Bahçecik mahallesinde sevenlerinin katıldığı törenle ahirete uğurlandı.

Trabzon'da yaşayan 71 yaşındaki usta yönetmen Aytekin Çakmakçı, gece saatlerinde göğüs ağrısı çekmesi üzerine ambulansla Fatih Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 

Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Çakmakçı doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. 

Usta yönetmen için bugün Trabzon'un Bahçecik Mahallesi Belde Camisinde cenaze töreni düzenlendi. Çakmakçı, cenaze namazının ardından Bahçecik Mezarlığına defnedildi.

Cenaze namazına, Çakmakçı'nın yakınları ile birlikte, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Emniyet Müdürü Metin Alper ile vatandaşlar hazır bulundu.

AYTEKİN ÇAKMAKÇI KİMDİR?

10 Ağustos 1949 tarihinde Trabzon'da dünyaya gelen Yeşilçam'ın usta ismi Aytekin Çakmakçı, mesleğe 16 yaşındayken görüntü yönetmeni Kriton İlyadis'e asistanlık yaparak başladı.

1984'te Ümit Efekan'ın yönettiği "Acı" filmi ile görüntü yönetmenliğine ilk adımını atan Çakmakçı, başarılı çalışmasının ardından "Gizli Yara", "Yılanların Öcü", "Muhsin Bey", "Arabesk", "Işıklar Sönmesin", "Mum Kokulu Kadınlar" filmlerine imza attı. 

Şerif Gören'in yönettiği "Yılanların Öcü" filmi ile Antalya Altın Portakal Film Festivali, "Işıklar Sönmesin" ve "Mum Kokulu Kadınlar" filmleri ile Adana Koza Film Festivalinde en iyi görüntü yönetmeni ödüllerine layık görülen Çakmakçı, son olarak 2013 yılında düzenlenen İstanbul Film Festivali'nde "Sinema Onur Ödülü" almıştı. 

Beşiktaş'ta genç oyuncunun sözleşmesi feshedildi Fenerbahçe'de İsmail Kartal için karar verildi Haftanın en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu
Sonraki Haber