Ünlü tabloların çarpıcı hikayeleri!

Her döneme damga vuran dünyaca ünlü ressamların ünlü tabloları, dünyadaki birçok önemli sergide sergileniyor. Sanat eseri olan bu ürünlerin her biri farkı bir hikayenin ürünü olarak ortaya çıkıyor. İşte milyonlarca turistin görmek için saatlerce sıra beklediği, koleksiyonerlerin milyonlar vererek satın aldığı bu eserlerin ana fikirleri...

Lactulose – Damien Hirst / 2017

Dünyanın en zengin sanatçılarından biri olan İngiliz Damien Hirst, 25 yıldır renkli dairelerle çizimler yapıyor. Sanatçının imzası haline gelen bu çizimlerde asıl anlatmak istediği şey ise; ölüm. Bu rengarenk daireler neşeli görünümlerinin ardından oldukça trajik bir durumu saklıyor. Sanatçı çizdiği renkli dairelerle 'homeopatik ilaçları' temsil ediyor. Homeopatik ilaçlar; bir hastalığın, hastalık belirtilerini sağlıklı bir insanda ortaya çıkarabilecek ilaçlar. Alternatif tıp yöntemlerinden biri olan bu ilaçların hastaya düşük dozda verilmesiyle, hastanın tedavi edilebileceğine inanılıyor. Sanatçı, eserlerinde modern toplumda sağlıklı olmanın zor olduğuna vurgu yapıyor. Hirst’ün bu tablosunda kullandığı ara renkler de psikoaktif maddelerin formülündeki harflere karşılık geliyor.

BİM'den Dyson muadili saç kurutma makinesi ve elektrik süpürgesi! Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan Kerem Demirbay kararı Motorine indirim geldi! İşte 26 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları Hakmar'a ucuz bardak ve el mikserleri geliyor! File'den gıda ve temizlik ürünlerinde kaçırılmayacak indirim! 1 Milyon TL'nin aylık faizi ne kadar?