Ünlü profesörün AVM isyanı! "İstifa edelim!"

CNN Türk'te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın konuğu olan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon ve Yoğun Bakım Uzman Prof. Dr. Dr. Necmettin Ünal, açıldığı gün AVM'lere 1 milyonun üzerinde kişinin gittiğini öğrenince tam anlamı ile isyan etti. Bir buçuk aydır ekranlarda uzmanların toplu yerlerden uzak durun uyarısı yaptığını hatırlatan Ünan, Ahmet Hakan'a, "Siz de ben de istifa edelim, programlara artık çıkmayalım" teklifinde bulundu...

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesindeki normalleşme adımlarından biri de 11 Mayıs'tan itibaren AVM'lerin kademeli olarak açılmasıydı.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş'ın açıklamasına göre AVM'leri açıldığı ilk gün 1 milyon 226 bin kişi ziyaret etti.

CNN Türk'te Ahmet Hakan bu gelişmeyi konuğu olan Prof. Dr. Necmettin Ünal'a sordu. 

Bu soru üzerine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon ve Yoğun Bakım Uzman Prof. Dr. Dr. Necmettin Ünal tam anlamı ile isyan etti. 

Ünal şunları söyledi:

"Siz de ben de istifa edelim, programlara artık çıkmayalım. 1 buçuk aydır topluluk olan yerlere gitmeyin ve AVM'lerin oluşturacağı risklerden bahsediyoruz. İlk gün açıldığı zaman 1 milyon 400 milyon kişi buralara gidiyor. Sinema yok, yiyecek yok, dükkanların çoğu kapalı... Ona rağmen 1 milyon kişi neden gitti oraya. Ben inanın anlayamıyorum ve bazen biz boşuna mı konuşuyoruz diye düşünüyorum"

Ahmet Hakan, yazısını da hatırlatıp insanların sosyalleşme özlemine vurgu yapınca Ünal, "hepimizin özlemleri var" dediktan sonra ABD'de yapılan bir anketin sonuçlarını paylaştı.

Deneklere "Kısıtlamalar kalktığında en çok neyi yapmak istersiniz" sorusunun yöneltildiğini belirten Ünal, ankete verilen cevaplarda ilk sırada "arkadaşıma, dostuma, akrabama görüp bir sarılmak istiyorum" cevabının olduğunu aktardı. 

İkinci sırada 'dışarı çıkıp yemek yemek istiyorum" cevabının olduğun belirten Prof. Ünal, ankette daha önce AVM'ye gitme alışkanlığı olanların yüzde 40'ının "ben artık sık AVM'ye gitmeyeceğim" dediğini ifade etti. 

Ünal sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben bizde de benzeri olacağını düşünüyordum. Çünkü, yemeğe düşkün bir milletiz. Herkes kebap yemeyi, kurufasulye yemeyi özlemledi. Ama AVM'ye 1 milyon 200 bin kişi gitti. Şaşırtıcı bir ülkeyiz diye düşünüyorum"

Elektrikli Araç Şarj Ağında Yeni Bir İş Birliği Daha Geldi BIST 100 endeksi artıda AK Parti'den son dakika hamle geldi
Sonraki Haber