Ünlü oyuncu Rıza Kocaoğlu yeni yıla Omicron ile giriyor! Yılbaşında karantinada olacak!

Ünlü oyuncu Rıza Kocaoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla koronavirüse yakalandığını duyurdu. Kocaoğlu'nun Twitter hesabından, "Omicron, Selamün Aleyküm" paylaşımına pek çok yorum geldi.

Son dönemlerde, Çukur, Ya İstiklal Ya Ölüm, İçerde gibi popüler yapımlarla ününe ün katan oyuncu Rıza Kocaoğlu koronavirüse yakalandı.

YENİ YILA OMİCRON İLE GİRİYOR

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kocaoğlu, koronavirüse yakalandığını, "Omicron, Selamün Aleyküm" notuyla duyurdu. 

Yeni yıla Omicron ile giren Kocaoğlu'nun paylaşımına pek çok yorum geldi.

OMİCRON NEDİR?

Omicron varyantı Afrika'dan geldiği bilinen mutasyona uğramış SARS COV-2 virüsüdür. Dünya Sağlık Örgütü tarafından kaygı uyandıran varyantlar listesine eklenen beşinci varyant olmuştur. Afrikada vaka sayılarında düşüş seyri gözlenirken tekrar bir yükseliş gözlendiğinde yeni bir dalga olarak Omicron (Nu) varyantının bu artışa neden olduğu anlaşıldı. Daha önce Avrupa, Asya ve Avustralya'da da çeşitli şehirler ve ülkelerde ortaya çıkan Omicron varyantı Türkiye'de de tespit edildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), üye ülkelere Omicron (B.1.1.529) varyantı konusunda bilgilendirme metni yayınladı. Metinde, “Omicron'un küresel düzeyde daha fazla yayılma potansiyeli yüksektir” denildi. DSÖ’nün yayınladığı bilgilendirme metninde, Omicron’un çok sayıda mutasyona sahip olan farklı bir varyant olduğunun altı çizilerek, bağışıklık sisteminden kaçma ve yüksek seviyede bulaşıcı olabilme potansiyelinin endişe verici olduğu aktarıldı.

26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı! Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu!
Sonraki Haber