Ünlü CEO'nun 'Kaşıkçı' pişmanlığı! Hissedar Arap olunca...

En büyük hissedarlarından biri Suudi Arabistan olan Uber CEO'su, Cemal Kaşıkçı cinayetine "ciddi bir hata" dediği için pişman olduğunu belirtip özür diledi.

Amerikan HBO kanalında yayımlanan 'Axios on HBO' programına katılan Uber CEO'su Dara Khosrowshahi'nin Cemal Kaşıkçı yorumları tartışmaya neden oldu.

Khosrowshahi, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili, "Bu ciddi bir hataydı. Biz de hatalar yaptık. Mesela şoförsüz araçlar konusunda hata yaptık, sonra bunu durdurduk. İnsanlar hata yapar ancak bu, onların asla affedilmeyeceği anlamına gelmez" demişti.

HBO'daki yayından kısa süre sonra Axios haber sitesine bir açıklama gönderen Khosrowshahi, önceki sözlerinden pişmanlık duyduğunu vurgulayarak, "O anda inanmadığım bir şeyler söyledim. Cemal Kaşıkçı'ya gelince elbette onun öldürülmesi kınanmıştır ve affedilecek bir şey değildir" değerlendirmesinde bulundu.

En büyük yatırımcılarından biri Suudi Arabistan yönetimi olan Kaliforniya merkezli Uber şirketi, Kaşıkçı cinayetinin ardından bu ülke ile olan ilişkileri sebebiyle zaman zaman eleştiri toplamıştı.

Mayıs ayında halka arz edilen Uber'in en büyük 5. hissedarı olan Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, o günkü koşullarda toplam değeri 3 milyar 400 milyon dolar olan hisselerin, yüzde 4.3'ünü satın almıştı.

O ülke alarmda! 7 bin 500 kişide görüldü Beypazarı sodanın içinde ne var? Beypazarı soda besin değerleri! İzmir'de FETÖ operasyonu: 36 gözaltı
Sonraki Haber