Üniversiteler tatil mi? Bahçeşehir Üniversitesi açıklama yaptı! Korona virüsü nedeniyle üniversiteler tatil mi? YÖK tatil açıklaması nedir?

Üniversiteler tatil mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gece yaptığı açıklamada, "Bugün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı." ifadelerini kullandı. Bazı üniversiteler ise tedbirler alamya başladı. Bahçeşehir Üniversitesi konu ile ilgili Twitter hesabında açıklama yaptı. Peki üniversiteler tatil mi? Detaylar haberimizde...

Üniversiteler tatil mi? Çin'in Wuhan kentinde görüldükten sonra birçok ülkeye yayılan koronavirüs gündemde konuşulan konuların başında yer alıyor. Bakan Koca yaptığı açıklamada Türkiye'de bir vatandaşın Koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Üniversitelerin tatil olup olmamayacağı ise merak ediliyor. Bahçeşir Üniversitesi bir açıklama yaptı.

Bahçeşehir Üniversitesi de derslere internet ortamında devam edileceğini duyurdu. Üniversiteden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sevgili öğrencilerimiz; Eğitim-Öğretim sürecimizin aksamaması için 16-30 Mart tarihleri arasında tüm derslerimizi online platformlarda devam ettirme kararı almış bulunmaktayız. Online derslerimizin programını hafta sonu itibariyle duyuruyor olacağız."

EĞİTİME ARA VERİLDİ

İstanbul Kadir Has Üniversitesi, Türkiye'de koronavirüs vakası görülmesinin ardından eğitime ara verdiğini duyurdu.

İstanbul Kadir Has Üniversitesi'nin hem öğrenciler hem de çalışanlarla paylaşılan e-posta'da, 6-10 Nisan arasında yapılacak bahar dönemi yarı yıl tatilinin, koronavirüs tedbiri sebebiyle bugün öğleden itibaren başlayacağı ve 20 Mart'a kadar süreceği açıklandı. Açıklamaya göre; dersler 23 Mart Pazartesi başlayacak


YÖK'TEN KORONAVİRÜS KARARI

AA muhabirinin YÖK yetkililerinden aldığı bilgiye göre, bugün saat 18.00'de YÖK'te "koronavirüs" gündemiyle bir toplantı gerçekleştirilecek.

Toplantıda, Kovid-19'a yönelik üniversitelerde şimdiye kadar alınan ve alınması gereken bütün ek tedbirler görüşülecek.

Öğrenci sayısı ve yabancı uyruklu öğrenci sayısı yüksek olan bazı üniversitelerin rektörlerinin katılacağı toplantıya, ayrıca alanında uzman olan sınırlı sayıda akademisyen de davet edildi.

Toplantıda ele alınacak konular arasında, yurt dışı ziyaret öyküsü bulunan ve planlayan akademisyenlerin durumu, akademik amaçlı gerçekleştirilen kongre, panel, toplantı gibi seyahat programları, üniversitelerde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin durumu, değişim programları kapsamında yurt dışında bulunan Türk öğrenciler ve bu program sonrasında ülkeye dönenlerin intibakları yer alıyor.

Toplantıya, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın da katılması bekleniyor.

Tokat Sulusaray'da akşam vakti deprem! Türk takımları Avrupa'da bu sezon ne kadar kazandı? Murat Ceylan açıkladı! All Star'da büyük dokunulmazlık mücadelesi...
Sonraki Haber