Üniversiteler ne zaman açılıyor? 6 Eylül üniversiteler açılacak mı?

Okulların açılış tarihinin belirlenmesi sonrasında üniversitelerde son durum merak konusu oldu. Üniversite yerleştirme sonuçlarının da belli olması akabinde öğrenciler ‘2021 Üniversiteler ne zaman açılıyor’ sorusuna yanıt aradı.

Geçtiğimiz sene eğitim döneminde üniversitelerin büyük bir bölümünü evde geçiren öğrenciler, yeni dönemde fakültelerine geri dönmeyi heyecanla bekliyor. Üniversitelerde eğitim döneminin başlayacağı tarih geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulmuş ve ardından da YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla heyecanlı bekleyiş baş göstermişti.

YÖK Başkanı Prof.Dr. Erol Özvar yaptığı açıklamada, ‘Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır.’ cümlesine yer verdi.

2021 Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

Üniversitelerin güz döneminde eğitime yüz yüze başlayacak. Her üniversite akademik takvimini resmi internet sitesi üzerinden paylaşıyor. YÖK Başkanı Prof.Dr. Erol Özvar, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezi'nde üniversite rektörleriyle ilk kez bir araya geldiği programda, "Yükseköğretim Kurulunun geleceğe dair yeni vizyonunu" açıkladı.

Özvar, "Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır." dedi.

23 Nisan etkinliklerinde Dilan Polat taklidi! Dışişleri Bakanlığı'ndan '1915' kararına tepki Bu kişilerin ehliyet alamayacağı iddia edildi
Sonraki Haber