Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversiteler ne zaman açılacak diye şimdiden birçok öğrenci ve üniversite adayı merak ediyor. Pandemi sürecinden sonra okullara geri dönmek için gün sayan öğrenciler için araştırdık. Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversiteler ne zaman açılacak? 2020 yılının başında çıkan virüs salgını nedeniyle okullar uzaktan eğitime geçmişti. Eğitim dönemini evden tamalayan öğrenciler 2020-2021 dönemi için üniversitelerin ne zaman açılacağını merak ediyor. Henüz Yüksek Öğretim Kurumu tarafından üniversitelerin açılış tarihi konusundabir açıklama gelmedi. Üniversitelerin geçen sene açıldığı tarihlerde eğitimlerine başlayacağı tahmin ediliyor.

DAHA FAZLA DERS UZAKTAN EĞİTİMLE VERİLEBİLECEK

Mevzuata göre üniversitelerin, örgün programlarında yer alan derslerin yüzde 30'una kadarını uzaktan öğretim yoluyla verebildiğine dikkati çeken YÖK Başkanı Yekta Saraç, buna rağmen bu orana yaklaşan üniversitenin bulunmadığını dile getirdi. Buna göre, ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyindeki örgün programlarda uzaktan öğretim yoluyla verilebilecek ders oranı yüzde 40'a yükseltildi. Böylelikle dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan karma öğretim modeline diledikleri takdirde üniversitelerimiz de geçebilecek.”

Muslera açıkladı! Uruguay'da bir devir kapandı Milli yelkencilerimiz 2024 Paris Olimpiyatları'na gidiyor! Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi mevkidaşı Faysal bin Ferhan ile görüştü
Sonraki Haber