Üniversite sınavında baraj kalktı mı? AYT puanı TYT puanını düşürür mü?

Hafta sonunda YKS sınavına giren adaylar özellikle üniversite sınavında baraj kalktı mı sorusuna yanıt arıyor. 18-19 Haziran tarihlerinde üç oturum halinde gerçekleştirilen YKS sınavı adaylar için büyük önem arz etmekte. Peki, AYT puanı TYT puanını düşürür mü?

Milyonlarca üniversite adayı hafta sonunda YKS sınavında ter döküyor. 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen YKS sınavı üç oturum halinde düzenleniyor. Yaklaşık 5,5 milyon sınav kitapçığı ve cevap kağıdının basıldığı YKS sınavında 3 milyon 243 bin 425 aday ter döküyor.

YKS'de ilk oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) oldu. İkinci oturum Alan Yeterlilik Testleri'ne ise 160 soru için 180 dakika süre verilecek. Son oturum olan Yabancı Dil Testi verilen süre ise 80 soru için 120 dakika olacak.

Üniversite Sınavında Baraj Kalktı Mı?

2022 senesinde üniversiteye girişte baraj puanı uygulaması kaldırıldı. İlk oturum olan TYT'nin süresi 30 dakika artırılarak 135'ten 165 dakikaya çıkarıldı.

2021-YKS'de sınava giren adaylardan TYT puanı 200 ve üzeri olan ve bu puanı kullanmak isteyenler, 2022-YKS'de bu puanlarını son kez kullanabilecek. 2022'den sonra bu uygulama geçerli olmayacak.

AYT Puanı TYT Puanını Düşürür Mü?

Hayır. AYT sınavında ne yaptığınız TYT puanınızı etkilememektedir. TYT puanı ile tercih yapacak fakat AYT sınavına da girmek isteyenlerin gönlü rahat olsun. Kendinizi AYT sınavında test edebilirsiniz. TYT puanınızı etkilemez. Fakat TYT puanı AYT puanını etkilemektedir.

Bakan Fidan Hollandalı mevkidaşı ile görüştü CHP'de torpil atamaları hız kesmeden devam ediyor! Günlük burç yorumları 20 Nisan 2024! Burçları bugün neler bekliyor?
Sonraki Haber