Üniversite öğrencilerine aylık 650 TL burs verilecek! İşte Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvurusu

YKS tercih sonuçlarının açıklanması ve üniversite kayıt döneminin başlamasıyla birlikte 2022-2023 eğitim yılında üniversite öğrencilerine burs veren kurumlar büyük bir merakla araştırılıyor. Bu kapsamda VGM (Vakıflar Genel Müdürlüğü), üniversiteye yeni geçen ve ara sınıfta okuyan başarılı öğrencilere ayda 650 TL burs desteği sağlıyor. İşte İBB burs başvurusu...

2022 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bu yıl üniversite eğitimine başlayacak ve madde desteğe ihtiyacı olan binlerce öğrenci 2022-2023 eğitim döneminde burs veren kurumları büyük bir merakla araştırmaya başladı.

Bu yıl üniversite öğrencilerine burs veren kurumların başında ise VGM (Vakıflar Genel Müdürlüğü) geliyor. 

2022-2023 eğitim öğretim yılı VGM burs başvuru tarihleri henüz netlik kazanmadı. 2022-2023 VGM burs başvurularının KYK başvuruları ile birlikte başlaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl ortaöğrenim burs başvuruları, 15 Ekim 2021 tarihinde; yükseköğrenim burs başvuruları ise 1 Kasım 2021'de başlamıştı. 

NOT: AYLIK BURS MİKTARLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI VGM TARAFINDAN GÜNCELLENEBİLİR. BU SEBEPLE BURSLAR HAKKINDA GÜNCEL DUYURULARI TAKİP ETMEK İÇİN VGM WEB SAYFASINDA YER ALAN "DUYURULAR" SEKMESİNİ KONTROL EDEBİLİRSİNİZ. VGM WEB SAYFASI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

VGM AYLIK BURS MİKTARI NE KADAR?

2021-2022 eğitim öğretim yılında ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 200,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 650,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 650,00 TL olarak belirlenmişti.

VGM (VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS BAŞVURU KOŞULLARI

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin "Burs Verilmeyecek Öğrenciler" başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre;

a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,

b) Yabancı uyruklu öğrencilere,

c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,

ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,

d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,

e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere,

f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere,

g) Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez.

Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;

Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye'ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10'u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.

23 Nisan 2024 Salı TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Yalı Çapkını dizisi 67. bölüm fragmanı yayınlandı! Ferit'in feryadı... Evden kaçtı sahibi dahil 3 kişi yaralandı! O anlar kamerada!
Sonraki Haber