Ülkeye giriş yapacak turistlere sevindirici haber

Karayoluyla ülkeye giriş yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelenler PCR testi kontrol noktası önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluşturuyor. Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Bulgaristan’dan Türkiye’ye giriş yapan vatandaşlara Sınır Kapısı’nda uygulanan zaman kaybettirici bazı işlemlerin kaldırıldığını açıkladı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'ye hava, kara ve deniz yolu ile gelecek tüm yolcuların son 72 saatlik negatif sonuçlu PCR testi ibraz etme zorunluluğu getirileceğini duyurmasının ardından, 30 Aralık 2020 tarihinden itibaren Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda da uygulanmaya başlayan PCR zorunluluğu devam ediyor.

 

Dünyanın en büyük sınır kapılarından biri olarak gösterilen Kapıkule Sınır Kapısı'ndan ülkeye giriş yapmak için araçlarıyla pasaport kontrol noktalarına gelenlerden, son 72 saat içinde alınmış PCR test sonucu isteniyor.

Test sonuçları negatif olanların ülkeye girişlerine izin veriliyor.

Belgeyi ibraz edemeyenler ise gidecekleri adresleri bildirip, 10 günlük karantina şartıyla ülkeye giriş yapıyor.

Adres beyan edemeyenler ise Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'nün belirlediği yurtlarda 10 gün süreyle karantinaya alınıyor.

Karayoluyla ülkeye giriş yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelenler PCR testi kontrol noktası önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluşturuyor.


ZAMAN KAYBETTİRİCİ İŞLEMLER KALDIRILDI

2020 yılında 1 milyon 150 bin civarında Bulgaristan vatandaşının Edirne’ye geldiğini söyleyen Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Kapıkule Sınır Kapısı’nda turistlerin beklemesine sebep olan pasaport fotokopisi, dosyalama gibi zaman kaybettirici işlemlerin kaldırıldığını açıkladı.

''EKONOMİYE CİDDİ KATKILARI VAR''

Zaman kaybettirici işlemlerin kaldırılmasının esnaf için sevindirici bir haber olduğunu söyleyen Başkan Cingöz, “Bulgaristan vatandaşlarının Edirne ve memleket ekonomisine ciddi katkısı var. Esnafa katkısı direk oluyor. Çoğunlukla alışverişlerini esnaftan yapıyorlar” açıklamasında bulundu.

Akaryakıt fiyatlarında son durum! İşte güncel fiyatlar Bugün kimin maçı var? 20 Nisan 2024 maç programı! Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama...
Sonraki Haber