UKOME'den yeni taksi kararı

İstanbul'da taksiler için yeni dönem. UKOME kararı ile taksilerde uygulanan yaş sınırı değiştirildi. Daha önce otomobillerin taksiye dönüştürülmesi için uygulanan 0-1 yaş sınırı yeni kararla 0-2 yaş aralığına çekildi.

İstanbul'da taksi yapılacak olan araçlara ilişkin sınırlamada değişikliğe gidildi. İBB UKOME'de otomobil fiyatlarının yükselmesi nedeniyle aracını yenileyemeyen esnafın elini rahatlatacak bir karar çıktı.

UKOME kararı henüz uygulamaya girmemiş olsa da bundan sonraki süreçte eski otomobillerin taksi olarak kullanılabilmesinin önünü açacak. 

Hürriyet'in haberine göre; İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun taksicilere SMS ile verdiği bilgide taksi plakası olanların bundan sonra 2 yaşına kadar olan araçlara plaka takıp taksicilik yapabileceğini bildirdi.

Aksu "Değerli meslektaşlarımız; Dün (25.02.2021 Perşembe) yapılan UKOME toplantısında alınan karar gereğince ticari plakalarımıza araç takımındaki 0-1 olan yaş sınırı 31.12.2021 tarihine kadar yapılacak olan araç değişimlerinde 0-2 yaşa çıkarılmıştır. Uygulama karar imzalandıktan sonra yürürlüğe girecektir."

Geçtiğimiz yıllarda taksi olarak kullanılan araçların çalışma süresi de 5 yıldan 6 yıla yükseltilmişti. Son kararla birlikte taksiye dönüştürülme yaşı 2'ye çıkartılan otomobiller en fazla 4 yıl taksi hizmeti verebilecek. 

26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı! Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu!
Sonraki Haber