Üçüncü ittifak Babacan'la mı?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HDP'nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'un üçüncü ittifak çıkışının ardından dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Babacan, HDP ile diyaloğa hazır olduklarını söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün gece Habertürk TV ekranlarında Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu.

Babacan, gelecek seçimlerde ittifak için kimlerle iş birliği yapılacağını ve bunlar arasında HDP'nin olup olmayacağı sorusuna da cevap verdi.

"HDP'YE KAPILARIMIZ AÇIK"

Babacan Cumhur İttifakı hariç HDP'nin de dahil olduğu diğer siyasi partilerle ittifaka açık olduklarını belirterek şu ifadelerini kullandı;

"Seçim günü gelsin, herhangi bir ittifaka girer miyiz, girmez miyiz, o gün karar veririz. Bütün partilerle diyalog ve istişare içindeyiz. İktidar tarafındaki iki parti bizimle görüşmekten kaçıyor. Bizim korkacak bir şeyimiz yok. Alnımız dik. İktidar tarafındaki iki parti haricindeki diğer partilerle ilişki zeminimiz sıcak. Buna HDP de dahil. Diyalog kapılarımız açık. Geçenlerde bizi ziyarete geldiler"

Babacan'ın bu açıklaması HDP kanadından gelen 'üçüncü ittifak' çağrılarına yanıt olarak yorumlandı.

NE OLMUŞTU?

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın "HDP öncülüğünde üçüncü bir ittifak kurulabilir" açıklamasının ardından Millet İttifakı'nda rahatsızlık oluşmuştu.

CHP'ye İYİ Parti ile kendileri arasında seçim yapmalarına yönelik ültimatom veren Buldan, "İki egemen bloka karşı üçüncü yol siyasetini büyüteceğiz" demişti.

ABD’de Gazze’ye destek protestoları yayılıyor! Görenler hayret ediyor! Sağı tavuk solu horoz... Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Sonraki Haber