"Ucube" heykelinin yaratıcısından yeni heykel

Kars'ta yaptığı "Ucube" ve "Kendini doğuran adam" isimli Ekrem İmamoğlu heykelleri ile adından söz ettiren heykeltıraş Mehmet Aksoy yeni heykeli "semah" ile gündemde. Aksoy'un Elazığ'ın Keban ilçesinde inşa ettiği yeni mermer heykeli 4 metre 26 santimetre uzunluğunda...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2011 yılında Başbakanlığı döneminde Kars'ta yaptığı miting uzun süre konuşulan bir "heykel" polemiğinin fitilini ateşledi.

Erdoğan’ın "Ucube" diyerek kaldırılmasını istediği, heykeltıraş Mehmet Aksoy imzalı "İnsanlık Anıtı" kısa süre sonra iş makinaları ile yıkıldı.

"UCUBEMSİ" İMAMOĞLU HEYKELİ

O heykeltıraş, kısa süre önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için de özel bir heykel yaptı. Aksoy, heykeline "Kendini doğuran adam" ismini verdi.

Heykelde gebe bir erkek tasviri yapılırken, bu eser de kamuoyunda tartışma yarattı.

ŞİMDİ DE SEMAH HEYKELİ İLE GÜNDEMDE

Heykeltıraş Mehmet Aksoy son olarak Elazığ'da ortaya çıktı. Elazığ'ın Keban ilçesi Nimri Köyü'nde "Sanat Projesi" kapsamında yapımı tamamlanan yeni heykelinin açılışı gerçekleştirildi.

Proje sorumlusu Kenan Öztürk, yaptığı konuşmada, bir sene süren çalışmanın ardından heykelin köye kurulumunun gerçekleştiğini söyledi.

Heykeltıraş Aksoy da, semahların yeryüzü ile gökyüzünün bağlantısını simgelediğini aktardı.

"Evrenle insan bütünlüğünü savunuyoruz." ifadesini kullanan Aksoy, şunları kaydetti:

"Doğaya, insana duyarlı olalım ve kendimizi bilelim. İnsanız ve doğanın bir parçasıyız. Tüm hikaye bu. Semah heykeli böyle ortaya çıktı."

Valilikten kuvvetli yağış uyarısı geldi! Tokat Sulusaray'da akşam vakti deprem! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! Çok sayıda kişi tahliye edildi
Sonraki Haber