Üç Kız Kardeş salatası tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri neler?

Üç Kız Kardeş salatası tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Öykü Gürman ile Günün Yemeği programında bugün yapılan Üç Kız Kardeş salatasının tarifini sizler için araştırdık. Üç Kız Kardeş salatası tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri neler?

Üç Kız Kardeş salatası tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Lezzetli ve sağlıklı baklagillerden oluşan bu enfes salata tarifini nasıl yapabileceğinizi ve malzemeleri sizler için haberimizde.

Malzemeler (2-3 kişilik)

1/2 bardak mercimek

1/2 bardak börülce

1/2 bardak nohut

1 küçük kuru soğan

1 küçük domates

1 tutam maydanoz

1 limonun suyu

2 tatlı kaşığı zeytinyağı

Nar ekşisi (arzuya bağlı)

Tuz – karabiber

Üç Kız Kardeşler Salatası Tarifi

İyice yıkanıp hacimlerinin dört katı suyla ayrı ayrı pişirilen mercimek, börülce ve nohut süzgece alınır zaten çok az suları kalmıştır, bütün faydaları içlerindedir. Derin bir tavada küçücük doğranmış soğan zeytinyağında rengi güzelleşene kadar çevrilir üç çeşit haşlanmışlar içine konur şöyle bir karıştırılıp altı kapatılır. Sıcakken limon suyu konur ki içine çeksin ve lezzetli olsun, tuz ve incecik kıyılmış maydanoz ve kabukları alınıp zar büyüklüğünde doğranmış domates de katılınca servise hazırdır, Afiyet Olsun!

Fenerbahçe'de Ali Koç ve yönetimi Sivasspor maçı öncesi harekete geçti 8 ilde Doğan Güney'in suç örgütüne dev operasyon Şükrü Furkan Öztürk kimdir, nereli, ne mezunu, kaç yaşında?
Sonraki Haber