"Üç haftada 90 binden fazla kişi ölecek"

Koronavirüs salgının merkezi durumundaki ABD'den tüyleri diken diken eden bir açıklama geldi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi 3 hafta içinde 92 bin Amerikalının Kovid-19 nedeniyle ölebileceğini iddia etti. Bu iddiayı destekleyen açıklama ise Covid Tracking Project isimli kuruluştan geldi. Kurulup yaptığı paylaşımda son bir haftada hastanelere 130 binden fazla Kovid-19 hastasının yatırıldığını duyurdu. ABD'de, son olarak biri çok hızlı yayılan 3 yeni mutasyon keşfedilmişti.

ABD'de Kovid-19'a karşı aşı çalışmaları hızla devam ederken Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi CDC tarafından yapılan açıklamada, çeşitli kaynaklardan elde edilen verilere göre, üç haftalık süreçte 92 bin Amerikalının daha Kovid-19'dan hayatını kaybedebileceği ileri sürüldü. 

Covid Tracking Project isimli kuruluşun Twitter'dan yaptığı paylaşımda ise son bir haftada ABD'de hastaneye yatırılan Kovid-19 hasta sayısının 130 binden fazla olduğu bildirildi.

ORTALAMA YAŞAM BEKLENTİSİ BİR YIL AZALDI

Kovid-19 kaynaklı ölümler nedeniyle 2020 yılında Amerikalıların yaşam süresinin 2003'ten bu yana ilk defa düşüşe geçtiği açıklandı.

Güney Kaliforniya Üniversitesinden Theresa Andrasfay ve Princeton Üniversitesi Nüfus Dairesinden Noreen Goldman'ın Ulusal Bilimler Akademisi Bildirileri dergisinde yayımlanan araştırmasında, ABD'deki ortalama yaşam beklentisinin bir yıldan daha fazla azalarak 77,48'e indiği bilgisi verildi.

Araştırmada, "Covid-19 ölümlerinin devam etmesi ve salgının uzun vadeli sağlık, sosyal ve ekonomik etkileri nedeniyle yaşam beklentisindeki azalma 2020 sonrasında da devam edebilir." denildi.

Kovid-19 kaynaklı günlük vefat sayısının son birkaç gündür 4 binin altına düşmeyen ABD'de ocak ayından bu yana 3 milyondan fazla kişinin Kovid-19 testi pozitif olarak tespit edildi. 

ABD, 400 bini aşkın ölüm 24 milyondan fazla vaka ile dünya genelinde ilk sırada bulunuyor.

Bayraktar TB3'ten yeni başarı! Star TV'nin Sakla Beni dizisinde şok gelişme! İncila ve Naz'a darbe! Survivor'da Bil Bakalım ve Anlat Bakalım oyununu kim kazanacak?
Sonraki Haber