Uber, Türkiye'de yeniden faaliyette

Gelen son dakika haberine göre; Geçtiğimiz yıl Türkiye'deki uygulamalarına erişim engeli getirilen Uber, bugün itibariyle tüm yasakların kalktığını duyurdu. Şirketin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''Tüm İstanbullular'a tekrar merhaba'' ifadeleri yer aldı.

Ulaşım hizmeti sağlayan uygulama Uber, geçtiğimiz yıl İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın 'haksız rekabete sebep oluyor' şikayeti üzerine, Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından Türkiye'de erişime kapatılmıştı.

Uber, söz konusu kararın ardından itiraz etmiş, istinaf mahkemesinde görüşülen davadan 'erişimin kaldırılması kararı' çıkmıştı. 

GERİ DÖNDÜK PAYLAŞIMI: İSTANBULLULAR'A TEKRAR MERHABA

Uber, istinaf mahkemesinin erişim engelini kaldırma kararının ardından yeniden faaliyete geçiyor.

Söz konusu gelişmeye ilişkin Uber Türkiye'nin sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Paylaşımda, ''Uber'e Türkiye'de uygulanan erişim engeli mahkeme kararına uygun olarak bugün itibariyle resmen kaldırıldı! Tüm İstanbullular'a tekrar merhaba!'' ifadeleri yer aldı.

UBER'E GETİRİLEN ERİŞİM YASAĞI SÜRECİ

Dünyanın en popüler uygulamaları arasında yer alan ve taksiciler tarafından da yolcu bulmak adına kullanılan Uber'e karşı taksici dernekleri yargıya başvurmuş, dava sonucunda uygulamanın Türkiye'deki hizmetleri askıya alınmıştı. Web sitesi ve uygulamalarına da erişim engeli getirilen Uber, soluğu yargıda almıştı. 

Yapılan itirazların akabinde istinaf mahkemesi, ilk derece mahkemenin aldığı kararı 23 Aralık 2020'de iptal etti. Böylece Uber'in web sitesine ve uygulamasına dönük aldığı erişim engeli son buldu.

Karara ilişkin Uber Global sözcüsü "Türkiye'ye inanıyoruz ve bağlıyız. İstinaf mahkemesi Uber Taksi ile faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edebileceğimizi teyit ettiği için mutluyuz. Uygulamamızı İstanbul'daki tüm yolcu ve sarı taksi şoförlerine sunmaya devam edeceğiz." demişti.

Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu canlı yayında sinir krizi geçirdi Süper Lig'de 34. ve 35. hafta programı açıklandı! İşte derbi tarihi Melek Mızrak Subaşı’nın giydiği pahalı kıyafetler büyük tepki topladı!
Sonraki Haber