Tuvalete girerken okunacak dua! Arapça-Türkçe meali!

İslam dininde, tuvalet adabı, tuvalete girerken ve çıkarken okunacak dua da yapılması gerekenlerden biridir. Birçok kişi tuvalet duasının nasıl okunduğunu araştırmaya devam ediyor. İşte, Tuvalete girerken okunacak dua! Arapça-Türkçe meali! Detaylar haberimizde...

Müslüman alemi için tuvalet adabı önemli hususlardan biridir. Birçok kişi tuvalete girerken ve çıkarken okunacak duaları araştırmaya başladı. Dua en faziletli ibadetlerden biri olarak bilinir.  İşte, Tuvalete girerken okunacak dua! Arapça-Türkçe meali! Detaylar haberimizde...

TUVALETE GİRERKEN OKUNACAK DUA!

Okunuşu: “Allahümme innî euzü bike minel hubsi vel habais”

Anlamı: “Allah’ım! Pislikten ve cin ve şeytan gibi kötü yaratıklardan sana sığınırım”

Enes b. Malik (r.a.)’den rivâyete göre bir hadiste, Rasylullah (s.a.v.) tuvalete girmek istediğinde: “Allah’ım erkek ve dişi tüm şeytanlardan ve tüm pisliklerden sana sığınırım” derdi. (Buhari)

Çıkarken Okunacak Dua;

Okunuşu: “Elhamdülillâhillezî ezhebe anil eza ve âfâni”

Anlamı: “Benden sıkıntıyı gideren ve bana afiyet bahşeden Allah’a hamd olsun”

Hz. Âişe (r.a)’dan rivayet edildiğine göre bir hadiste, Rasulullah (s.a.v.) tuvaletten çıkınca: “Lutfunla Ya Rab beni bağışla” derdi. (Ebu Davud).

Yalı Çapkını Seyran'ın yaşadıklarından sonra iyileşebilecek mi? İsrail'den hadsiz paylaşımıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı! Survivor'da Anlat Bakalım ve Bil Bakalım gecesi heyacanı yaşanıyor!
Sonraki Haber