Tutuklanan CEO’ya asırlık hapis cezası istemi

Yarım kalan bini aşkın dairesi bulunan Pana Yapı AŞ’nin eski yöneticileri hakkında dava açıldı. ‘Dolandırıcılık’ ve ‘örgüt kurmakla’ suçlanan 13 kişi arasında, şirketin eski CEO’su Kürşat Coşkun Ufuk da bulunuyor. 13 kişi, şirketin içini boşaltmak, haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor.

Kadıköy Fikirtepe’de, ödemesini yaptıkları halde evlerine kavuşamayan bini aşkın aile sorunun çözülmesini beklerken, 2 yıl önce başlatılan savcılık soruşturması tamamlandı.

İstanbul Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava, Kurtlar Vadisi, Deli Yürek, Ekmek Teknesi gibi kült dizilerin yapımcısı Raci Şaşmaz'ın şikâyeti sonrası açıldı. 206 sayfalık iddianamede şüpheliler arasında, örgüt lideri olmakla suçlanan Pana Yapı’nın eski CEO’su Ufuk’un yanı sıra kardeşi Yasin Oğuz Ufuk (42) da yer aldı.

‘ŞİRKETİN İÇİN BOŞALTTILAR’

Savcı Bekir Kanyılmaz’ın imzasını taşıyan iddianamede, şüpheliler bir dizi hileli işlemle şirketini içini boşaltmakla suçlanıyor. İddianameye göre, şüpheliler daire satışlarında elden aldıkları paraları muhasebeye iletmedi. Yine iddianameye göre, Kürşat Coşkun Ufuk, kendisi ve ailesi için aldığı daire ve arsaların ödemesini yapmadı. İddianamede, bazı dairelerin birden fazla kişiye satıldığı öne sürüldü. İddianamede, eski CEO Ufuk’un, kardeşini pazarlama biriminin başına getirerek para akışının kontrolünü sağladığı öne sürüldü.

‘400 MİLYON KAÇIRDI’

Hürriyet'in haberine göre suçlanan isimler ise verdikleri ifadede, haklarındaki suçlamaları ret etti. Kürşat Coşkun Ufuk, elden aldığı tüm paraları ilgili birimlere aktardığını ifade etti. Tutuklu bulunan şirketin satış müdürü Burcu Gülhan (33) ise ifadesinde “Raci Şaşmaz, şirketin tüm kıymetli mallarını şirket dışına çıkartarak şirketi is yapamaz hale getirdi” derken, bir diğer tutuklu Yasin Oğuz Ufuk ise “Raci Şaşmaz ve ekibi, şirketin nakit senet gibi kıymetli evrakları ile ipoteksiz bulunan gayri menkulleri ile birlikte yaklaşık 350-400 milyon TL değerindeki envanterini şirketten kaçırdı. Bu nedenle mağduriyetler oluştu” dedi.

ESKİ VEKİL DE MAĞDUR

Dava dosyasında, 235 kişi de mağdur olarak yer aldı. Pana Yapı’nın sahibi Raci Şaşmaz’ın yanı sıra, CHP eski milletvekili İhsan Özkes, Ürdünlü basketbolcu Ahmet Düverioğlu, dizi oyuncusu H. İpek Tenolcay da mağdurlar arasında yer aldı. Çok sayıda, doktor, öğretim üyesi ve şirket yöneticisinin mağdur olarak yer aldığı dosyada, milyonluk daireler için ödeme yapılmasına karşın, kimsenin dairesini alamadığı kaydedildi.

ESKİ CEO’YA İKİ AĞIR SUÇLAMA

Geçen 20 Temmuz’da haklarında dava açılan 13 kişiye yönelik yapılan eş zamanlı operasyon sonrası sulh ceza hakimliğince tutuklanan eski CEO Kürşat Coşkun Ufuk’un, ‘dolandırıcılık’ ve ‘örgüt kurma’ suçlarından 32 yıldan 106 yıla kadar hapsi isteniyor. Ufuk’un tutuklu kardeşi Yasin Oğuz Ufuk’un 30 yıla kadar hapsi istenirken, bir diğer tutuklu Burcu Gülhan’ın 39 yıldan 130 yıla kadar hapsi istendi. Öte yandan, Raci Şaşmaz’ın da sanıkları arasında yer aldığı diğer bir davaya ilişkin yargılama ise sürüyor.

MAĞDURLAR ORTADA KALDI

Şimdilerde, eski yöneticilerinin tutuklandığı Pana Yapı, Fikirtepe’de en çok mağduriyetin yaşandığı şirket olarak kayıtlara geçti. Bölgede, “Brooklyn” adı ile üç proje geliştiren şirket, anılan projelerden bir tanesini tamamlayabildi. Diğer iki projede yarım kalırken, mağdurlar bölgede kurdukları çadırla seslerini duyurmaya çalışmıştı. Hürriyet, yaşanan sorunları “Mağdurlar Vadisi” haberi ile gündeme getirmişti.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Tokat'taki depreme ilişkin açıklama 18 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı saatleri açıklandı! Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha!
Sonraki Haber