TURKOVAC aşı randevusu nasıl alınır? TURKOVAC ne zaman yapılacak?

Vatandaşların ilgiyle takip ettiği yerli aşıyla ilgili geçtiğimiz günlerde önemli gelişmeler yaşandı. TURKOVAC aşısı için acil kullanım onayı verildi. Yapılan haberlerin ardından Turkovac aşı randevusunun nasıl alınabileceği büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, TURKOVAC aşı randevusu nasıl alınır? TURKOVAC ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde...

TURKOVAC aşısı için acil kullanım onayının verilmesinin ardından, e-Nabız üzerinden TURKOVAC aşı randevusunun ne zaman alınabileceği büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, TURKOVAC aşı randevusu nasıl alınır? TURKOVAC ne zaman yapılacak? Ayrıntılar haberimizde...

TURKOVAV RANDEVUSU NASIL ALINIR? TURKOVAC AŞISI NE ZAMAN YAPILACAK?

TURKOVAC aşısı için randevular henüz açılmadı. Ancak bu hafta sonuna kadar randevuların açılması beklenmekte. Bilindiği gibi vatandaşlar aşı randevularını ALO 182 ve MHRS üzerinden alabiliyor. TURKOVAC aşısı için randevular açıldığında sayfamızda yer vereceğiz.

KOVID-19'a karşı yerli aşı TURKOVAC'ı geliştirmiş olan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli şunları söyledi:

”Klinik aşamalarda, deney hayvanlarında aşının etkinliğini ve güvenli olduğunu, çok yönlü çalışmalarımızla ortaya koyduk. Daha sonra Faz-1 çalışmaları Kasım 2020'de başladı, güvenlik oldukça önemliydi faz-1'de. Faz-1 çalışmaları 2021 Ocak sonunda bitti ve Şubat ayında Faz-2 çalışmaları başladı ve onu da Nisan ayında bitirdik ve gayet etkili, güzel sonuçlar elde ettik. Ardından da TUSEB'in Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü Faz-3 çalışmaları hazirandan bu yana devam ediyor. Bu noktada elde edilen veriler neticesinde otoritelere başvurularak TURKOVAC aşısının acil kullanım onayı aldı” 

Survivor All Star'da dokunulmazlık ve ödül oyunu mücadelesi! Okan Buruk: 7 puanlık farkla hafta sonuna giriyoruz! Eylem Tok olayına Kızılcık Şerbeti dizisinde mesaj verildi!
Sonraki Haber