Türkiye'nin yardımları sonuç verdi: Libya'nın sahil yolu kullanıma açıldı!

Türkiye'nin müttefiği ve BM tarafından tanınan resmi Libya Hükümeti olan Trablus merkezli Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı, ülkenin kritik öneme sahip sahil yolunun tekrar kullanıma açıldığını duyurdu. Darbeci Hafter'in saldırıları yüzünden 2 yıldır kullanılamıyordu. Sahil yolu, Trablus'u Misrata'ya ve onu da Sirte ve Bingazi'ye bağlayarak iç savaşın tarafı olan iki eyalet arasında önemli bir bağlantı kuruyor.

Türkiye'nin müdahalesiyle yok olmanın eşiğinden dönen ve Birleşmiş Milletler tarafından tanınan resmi Libya hükümeti, Libya Ulusal Birlik Hükümeti (MBH ya da ingilizcede GNA) olarak geçiyor.

İÇ SAVAŞIN TARAFI OLAN İKİ EYALETİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR

MBH Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'Bugün Libya halkının acılarından bir sayfayı daha kapatacağız. İnşa, istikrar ve birlik yolunda yeni bir adım atıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Sahil yolunun açılmasıyla sonuçlanan tüm samimi çabalar için teşekkür eden Dibeybe, ülkenin kalkınması ve refahı için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

YOL AÇILDI: RUS PARALI ASKERLERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Libya Ordusu Sirte-Cufra Ortak Operasyon Odası Sözcüsü General Abdulhadi Dırah da AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğu ile batıyı birbirine bağlayan Misrata-Sirte yolunun (Sahil yolu) açıldığını belirterek, "Bu adım, Hafter'e sahadaki Rus güvenlik şirketi Wagner'e bağlı paralı askerleri geri çekmesi için bir mühlet vermektir." dedi.

Ülkede doğu ve batı yakasını birbirine bağlayan Misrata-Sirte sahil yolu önemli bir ticaret yolu olarak biliniyor.

Sahil yolu, Halife Hafter milislerinin 2019'da başkent Trablus'a düzenlediği saldırılardan bu yana trafiğe kapalıydı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Bakan Şimşek: Enflasyon için kararlı adımlar atacağız Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan Kerem Demirbay kararı DEM Parti Batman il binasının hali pes dedirtti!
Sonraki Haber