Türkiye'nin Otomobili'ne tasarım tescili

Türkiye'nin Otomobili'nin SUV ve Sedan tasarımları, Avrupa Birliği'nin ardından Çin Patent Kurumu tarafından da TOGG adına tescillendi.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, yerli otomobilin SUV ve Sedan tasarımlarının Avrupa Birliği tarafından tescillendiği hatırlatıldı.

Açıklamada, tasarımların şimdi de Çin Patent Kurumu tarafından TOGG adına tescillendiği belirtilerek, sırada yeni kıtaların olduğu ifade edildi.

İşte o paylaşım:

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yerli otomobilin 2022'de yollarda olacağını belirtmişti.

Bakan Varank, yaptığı açıklamada, "Biz Türkiye’nin Otomobili projesini bizi bir yerden bir yere götürecek sadece bir araç üretme projesi olarak görmüyoruz. Biz aslında dünyada değişen otomobil enstitüsünde bir fırsat penceresi olarak görüyoruz. Türkiye’yi dünya otomobil piyasasına sokacak bir proje olarak görüyoruz. Dolayısıyla biz bu projeyi katma değerli ekonomi üreten gelecekteki planlamalarda çok önemli bir yere oturtuyoruz. Tabiki bir kaç haftalık sarkmalar olabilir. Şu anda proje planlandığı şekilde devam ediyor. Fabrika ile ilgili zeminde beklenilenden biraz daha fazla çalışma olacak yakında temellerinin atılmasını bekliyoruz. Planlandığı gibi 2022’nin sonunda biz bu araçları yollarda göreceğimize inanıyoruz. Türkiye’nin Otomobilini gururla Türkiye’nin yollarında görebileceğiz." demişti.

Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! TFF'ye istifa baskısı... İsrail'in sınırdaki hedeflerine 4 saldırı... Kızılcık Şerbeti dizisinde Görkem'in yaptıkları aileyi karıştırdı!
Sonraki Haber