Türkiye'den yeni platform: Doğru mu?

Özellikle sosyal medyada yalanlar ve iftiralar üzerinden yürütülen algı operasyonları üzerine Türkiye karşı atağa geçti. Bu kapsamda adı 'Doğru mu' olan yeni bir platform kuruldu. Çok yakında hizmete girecek olan ve hem IOS hem de Android cihazlarda çalışacak uygulamayı İletişim Başkanı Fahrettin Altun duyurdu. Altun, "Uzun süredir çalışmalarını yürüttüğümüz DOĞRU MU platformu, çok ama çok yakında yayına geçecek, hakikat mücadelemizin güçlü aygıtlarından biri olacak." dedi.

Teknoloji her gün daha gelişip akıllı telefonların yaygınlaşması ile birlikte hayatımızın her alanına giren sosyal medya vazgeçilmezlerimizden biri oldu. Artık siyasetten, sosyal olaylara, spordan, sanata her alanda etkili olan bu mecra, amacı dışında kullanımlarla tam bir karabasana dönüşebiliyor. Ve maalesef doğru bilgiden daha fazla manipülatif bilgiler, spekülasyonlar, algıya yönelik yalan ve iftiralar doğrulardan daha hızlı yayılarak etki oluşturuyor bu mecrada.

Sosyal medyada birçok kullanıcı bu yalanlar ve karalama kampanyalarından yılmış durumda. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bu konuda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Hükümet ve toplumsal olaylarla ilgili ortaya atılacak yalanlar, manipülatif bilgiler ve karalama kampanyaları 'Doğru mu' isimli aplikasyon ile engellenecek. Sahte ve gerçek dışı bilgilerin doğruları bu platformdan paylaşılacak.

FAHRETTİN ALTUN, 'ÇOK YAKINDA' DİYEREK DUYURDU

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yukarıda tweetini paylaştığımız sosyal medya kullanıcısının, 'Bence İletişim Başkanlığı'nın sosyal medyada yayılan yalan haberlerin gerçeklerini topluma daha iyi anlatabilmek için resmi bir Fact-checking (teyit) sayfası oluşturması elzemdir. Muhalefet, "duygu sömürüsü", mağduriyet üzerine kurulu yalanlarla halkı zehirliyor.' paylaşımını alıntılayarak yeni uygulamanın müjdesini verdi.

 


Altun mesajında, "Uzun süredir çalışmalarını yürüttüğümüz DOĞRU MU platformu tam da bu ihtiyacı karşılamak amacıyla tasarlandı.
Şu anda test aşamasında. Çok ama çok yakında yayına geçecek, hakikat mücadelemizin güçlü aygıtlarından biri olacak." dedi.

'DOĞRU MU' APLİKASYONU HEM ANDROİD HEM DE IOS DA KULLANILABİLECEK

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter mesajında uygulamanın tanıtım broşürlerini de paylaştı. Tanıtım broşürlerinde 'Doğru mu' isimli uygulamanın IOS ve Android destekli olacağı 'Pek yakında IOS ve Android marketlerde' ifadesi ile belirtiliyor.

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe kimdir? Yıldız Tilbe kaç yaşında? Adana Demirspor - Galatasaray | İlk 11'ler belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze için kalıcı ateşkes mesajı!
Sonraki Haber