TÜRKİYE’DE SUİKAST HAZIRLIĞI MI YAPILIYOR?

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Türkiye’de kanaat önderlerine yönelik suikast hazırlığı iddiası masaya yatırıldı.

METEHAN DEMİR: ÇOK HASSAS BİR DURUM OLDUĞU BİLGİSİ VAR!

Metehan Demir, “Küresel bir güç olan Türkiye'nin Suriye’de, Irak’ta, Azerbaycan Dağlık Karabağ’da, Doğu Akdeniz’de, Libya’da, Kıbrıs’ta, Ege’de planları bozuluyor. Bunlar olduğu zaman bu tip hamlelere şaşırmamak lazım. Bu tip güçler kendi düzenlerine çomak sokan sistemin ezberlerini bozan bu tür yapılara veya ülkelere karşı saldırırlar. O açıdan Türkiye ciddi bir süreden beri ciddi mücadele ediyor. Küresel güçler kendi düzenlerini bozanlara saldırır. Önemli olan bizim ne yapacağımız. Biz burada onlara karşı hazırlıklı mıyız? İstihbarata karşı koyma, kontrespiyonaj ve buna benzer ülkenin bölünmesini sağlayacak girişimlere karşı neler yapıyoruz? Bu noktalar çok kritik. Kimi zaman moral bozan suikast girişimleri yaparlar, ülkeyi bölmeye çalışırlar, içerideki kamplaşmaları kullanırlar, iç savaş çıkartmaya çalışırlar, ekonomik olarak saldırmaya çalışırlar, terörle konuşmaya başlarlar ve ellerine gelen her fırsatı değerlendirerek saldırıları gerçekleştirirler. Türkiye’de aklı başında bir devlet sistematiği, yapısı ve pırıl pırıl vatan evlatları var. Biz de onların bu yaptıklarını zedelemeyeceğiz. Hangi partiden? gibi saçma sorular sormadan destek vereceğiz. Bu vatan millet meselesidir. Devletin elinde her zaman alarm ve teyakkuzda olunması gerektiğine dair hassas olunduğu bilgisi var. Devlet her zaman ‘Şunu ortaya çıkarttık, eylemi son anda engelledik’ demez. Bizim bilmediğimiz birçok eylemin son anda engellendiği ama emniyet ve istihbarat güçlerinin panik yaratmasın diye özellikle duyurmadığı, iyi niyetiyle mücadelesini sürdürdüğü bir dönem söz konusu. Bundan 5-6 ay önce alçakça bir terör eyleminin planlandığı, son anda emniyet ve istihbarat birimlerinin bir bilgim var. Bir turizm merkezinde baya sıkıntılı bir eylem olacaktı ama engellendi. Artık eskisi kadar kolay değil bu işler. Devletin fedakar evlatları bu işleri yakından takip ediyorlar. ” ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti! SÜLEYMANCILAR'IN ESKİ LİDERİ DENİZOLGUN’UN ÖLÜMÜNDE BÜYÜK ŞÜPHE! Şaban Sevinç, Atatürk'e 'rahmetli' denmesinden rahatsız oldu! ERDOĞAN’IN IRAK ZİYARETİNİN KODLARI! Patnos Belediyesi'ne ait araçlar parçalanarak hurdacılara satılmış! Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal!