Türkiye karşıtı tasarıya hayır dedi, Enes Kanter'in hedefi oldu

ABD'de kongre'ye giren ilk Müslüman kadın temsilci Ilhan Omar, ABD Temsilciler Meclisi'nde alınan skandal tasarıya çekimser kaldı. FETÖ'cü Enes Kanter bu dururumu hazmedemedi.

ABD Temsilciler Meclisi, 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısını kabul etti.

Temsilciler Meclisi Demokrat Vekili Adam Schiff tarafından nisan ayında sunulan söz konusu tasarı, 405 "evet" oyuna karşılık 11 "hayır" oyuyla meclisten geçti.

ENES KANTER'İN HEDEFİ OLDU

Minnesota'yı temsilen Demokrat Parti sıralarından Temsilciler Meclisi'ne giren Ilhan Omar, 1915 olaylarını "Ermeni soykırımı" olarak nitelendiren karar tasarısına destek vermeyip çekimser kalınca FETÖ'cü Enes Kanter'in hedefi haline geldi. 

Kanter, Ermeni soykırımı suçlamasını kabul etmeyen Ilhan Omar için şu sözleri söyledi;

"Masum insanların öldürülmesini durdurmayı amaçlayan Türk yasa tasarısını desteklemeyen tek Demokrat'ın -görünüşe bakılırsa diktatör Erdoğan'dan para alıp Amerikan halkının ve demokrasinin değil, Erdoğan'ın çıkarları için çalışmakta olan- Ilhan Omar olması ne büyük bir hayal kırıklığı ve utanç vesilesidir!"

OMAR KARARINI BÖYLE AÇIKLADI

Tasarıya aleyhte oy kullanmamasına karşın tepki toplayan Omar, Amerikan yayın kuruluşu CNN Internatıonal'e çekimser kalmasının gerekçelerini açıklayan bir not gönderdi

Bilhassa etnik temizlik ve soykırım gibi insan hakları ihlallerine yönelik hesap verme zorunluluğunun çok önemli olduğuna inandığının altını çizen Omar, şu ifadeleri kullandı: "Fakat soykırıma yönelik hesap verebilirlik ve tanınma, siyasi bir savaşta sopa olarak kullanılmamalı. Bunun, jeopolitiğin itip kakması dışında akademik bir mutabakata dayanması gerekiyor."

M2 metro hattında intihar girişimi! Erdoğan, Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda konuşuyor! Türkiye'den önemli 'Filistin' hamlesi
Sonraki Haber