27 Mayıs'ta nereler açılacak? Yeni normalin 2. aşamasında neler var?

27 Mayıs'ta nereler açılacak? Koronavirüste yeni normale geçiş planı 11 Mayıs günü başlatılmıştı. 4 kademeli planda yarın 2. aşamaya geçilecek. Peki Ramazan Bayramı nedeniyle dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından başlatılması planlanan yeni normalin 2. aşamasında neler bulunuyor? Detaylar haberimizde...

27 Mayıs'ta nereler açılacak? Ramazan Bayramı nedeniyle dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından başlatılması planlanan yeni normalin 2. aşamasında neler bulunuyor? Koronavirüste yeni normale geçiş planı 11 Mayıs günü başlatılmıştı. 4 kademeli planda yarın 2. aşamaya geçilecek. İşte 27 Mayıs'ta nereler açılacak? Yeni normalin 2. aşamasında neler var? Merak edilen detaylar haberimizde...

Normalleşme takvimi kapsamında Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileriyle hazırlanan tedbir kararları kademeli olarak kaldırılıyor. Tüm Türkiye'de Ramazan Bayramı'ndaki sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle yeni normalin 2. aşamasına geçilmeye hazırlanılıyor.

27 Mayıs Çarşamba günü başlaması planlanan ikinci aşamada koronavirüs tedbirlerinin biraz daha hafifletilmesi planlanıyor.

DÜĞÜN SALONLARI VE KAFELER AÇILIYOR MU?

Seyahat yasakları, uzaktan eğitim sistemi ve sağlık kuruluşlarının pandemi hastanelerine dönüştürülmesi ile ön plana çıkan koronavirüs kısıtlamalarında 2. aşama ile birlikte nasıl değişiklikler bekleniyor? Düğün salonları, sinema ve tiyatro salonları açılıyor mu? Kafe ve restoranlar ne zaman açılıyor? İşte normalleşme planının 2. aşamasında yer alan değişiklikler...

İLKİ 11 MAYIS'TA BAŞLAMIŞTI

İlk normalleşme takvimi: Birinci normalleşme takvimi 11 Mayıs günü başlamıştı.

İkinci normalleşme takvimi ise 27 Mayıs'ta uygulanmaya başlanacak. Peki yarın başlayacak olan ikinci normalleşme takvimi ile hangi değişiklikler yaşanacak? İşte bu sorunun cevabı...

Belediye kredi ve İller Bankası ihaleleri 27 Mayıs’ta yeniden açılacak.

Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs’ta başlayacak.

Milli Savunma Bakanlığı’nın atama, görevlendirme ve personel temini 1 Haziran’da, celp işlemleri 5 Haziran’da, bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran’da yeniden başlayacak.

29 Mayıs'tan itibaren camilerde cuma namazı kılınabilecek.

Salgın hastaneleri sayıları 1 Haziran’dan itibaren azaltılarak bu kuruluşların hasta kabulüne ve normal işleyişe başlamaları sağlanacak.

Üniversiteler 15 Haziran’da akademik takvime dönebilecekler.

YKS 27-28 Haziran’da, LGS 20 Haziran’da, askeri öğrenci sınavı 14 Haziran’da yapılacak.

Adliyeler ara verilen duruşma, keşif, yargı süreci, uzlaştırmacı görevlendirmesi, icra iflas takipleri durdurulması 15 Haziran’da sona erecek.

Yeni koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında hava, demir ve kara yolunda toplu ulaşım bir süreliğine durdurulmuştu. Pamukkale, Ulusoy, Metro ve Kamil Koç'tan yapılan açıklamada, "4 Haziran'da yola çıkıyoruz" ifadeleri kullanılarak toplu ulaşıma yeniden başlanacağının duyurusu yapıldı.

Kreşler ve gündüz bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecek.

KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Kafe ve lokantaların normalleşme sürecinin ikinci yarısı olan haziran ayı ortasında açılması planlanıyor. Restoranlarda maske ve mesafe kuralı zorunlu olacak, sandalye sayısı azaltılacak.

DÜĞÜN SALONLARI, SİNEMA VE TİYATRO SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Yeni normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte en çok merak edilen konulardan biri de düğün salonlarının açılış tarihi oldu. Yapılan açıklamaya göre, düğün salonlarının 1 Temmuz'da açılması planlanıyor. Ayrıca sinema salonları ve tiyatro salonlarının da aynı tarihte açılması bekleniyor.

İŞTE MADDE MADDE 2. AŞAMADA YAŞANACAK DİĞER DEĞİŞİMLER:

27 Mayıs: 20 yaş altı ve 65 yaş üstü yasağı kaldırılacak.

27 Mayıs: 13 şehirde giriş-çıkış yasağı kaldırılacak.

1 Haziran: Otel, club, çay bahçeleri, dernek lokalleri, yüzme havuzları, spor merkezi tesisleri açılacak.

1 Haziran: Kapasitenin %25'ini aşmamak şartıyla nikah salonları açılacak.

15 Haziran: Piknik alanları açılacak.

1 Haziran: Sokağa çıkma yasağı kaldırılacak.

15 Haziran: Sınır kapıları açılacak.

1 Temmuz: Sağlık personellerinin yıllık izinleri kullanılabilir hale gelecek.

1 Temmuz: Sağlık personellerinin tayin işlemleri normale dönecek.

1 Haziran: 20.000 öğretmen alımı yapılacak.

15 Haziran: Öğrenci yurtları açılacak

15 Haziran: Engelli idari izinli idari personel, kademeli olarak işbaşı yapacak

1 Eylül: Toplantı, konferans ve kokteyl benzeri etkinlikler; açık büfe olmaksızın, maskeli katılım şartı ile başlatılabilecek.

NORMALLEŞME TAKVİMİ NASIL OLACAK?

4 aşamalı normalleşme planı şu şekilde: Birinci aşama 11 Mayıs 2020'de başlıyor. İkinci aşama 27 Mayıs-31 Ağustos 2020, Üçüncü aşama 1 Eylül-31 Aralık 2020, Dördüncü aşama ise aşının bulunmasının beklendiği 1 Ocak 2021 ve sonrası olarak planlandı.

19 Mart 2024 at yarışı koşu saatleri! TJK koşu saatleri açıklandı... 18 Mart 2024 Pazartesi at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Bağcılar’da kadın muhtar adayına 4 gün içinde ikinci kez saldırı
Sonraki Haber