Türkiye gittiği yere ne götürüyor Fatih Portakal?

Amerikan FOX kanalında sunuculuk yapan Fatih Portakal, Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesi ile yaptığı açıklamada emperyalist olmakla suçladı. Portakal'ın tepki çeken bu açıklamasına karşı sosyal medyada #ÖzürDilePortakal etiketiyle kampanya başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini çarpıtarak Türkiye'yi emperyalist olmakla suçlayan FOX sunucusu Fatih Portakal, Türkiye'nin Libya'ya giriş amacının sadece petrol ve doğal gaz olduğunu iddia etti.

Portakal Türkiye'yi bu açıklamalarla suçladı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal gaza muhtaç mıyız? Muhtacız diyor. Türkiye'nin gidiş sebebi belli zaten. Bırakın siz onu Libya'da ezilenler var Hafter darbeci o öyle şu böyle, demokrasi insan hakları, özgürlük; belli Türkiye'nin neden gittiği. Ve neden bir koruma şemsiyesi oluşturmak istediği. Anlaşmanın içeriği belli aslında doğal gaz ve petrol... Türkiye'de bu duruma geldi ya. Emperyalistleri biz niye eleştiriyoruz. İnsanların doğal kaynaklarını sömürüyorlar, onu yapıyorlar bunu yapıyorlar"

 TEPKİ YAĞIYOR

Portakal'ın sözleri büyük infiale neden oldu. Sosyal medyada da Portakal'a tepki yağdı. Bir kullanıcı ise yaptığı paylaşımda Mehmetçik'in Suriye'deki çocuklara uzattığı yardım elinin görüntülerini paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Gittiği yerlerde yetimlerin başını okşamaktan, mazlumların yüzünü güldürmekten başka ne yapmış bu ülke de sen “sömürgeci emperyalist” diye iftira atıyorsun hadsiz Portakal..
Sömürgeci, emperyalist diye senin ABD’li patronlarına derler.."

İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü!
Sonraki Haber