Türkan Saylan'ı linç eden Gergerlioğlu'ndan 'dönemsel perspektif' savunması

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, geçmişte FETÖ'nün Ergenekon kumpasında evi basılan Türkan Saylan hakkında yazdığı yazılarla ilgili açıklamada bulundu. Geçmişte Saylan ile ilgili 'darbe heveslisi olabilir' ifadesini kullanan Gergerlioğlu, o sözleri 'dönemsel perspektif' diyerek savundu.

Milletvekilliği düşürülen daha sonra AYM kararı ile milletvekilliğine dönen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, FETÖ'nün Ergenekon kumpası dönemindeki söylemleri ile gündem olmuştu.

İnsan hakları savunuculuğu yaptığını iddia eden Gergerlioğlu, Türkan Saylan'a ile ilgili yazdığı yazılar için "dönemsel perspektif" açıklamasında bulundu.

Aykırı'da yer alan habere göre: Twitter hesabından açıklama yapan Gergerlioğlu, Ergenekon kumpasında gözaltına alınan Türkan Saylan hakkında söyledikleri için "Türkan Saylan hakkında gözaltına alındığı dönemde yorumlar yapmıştım. Adaletten uzaklaşmışım. Şimdi siyasi kutuplaşma eksenli tutumlar yerine insan hakları eksenli duruşların daha doğru olduğunu düşünüyorum. Kutuplaşma hepimizi insan hakları perspektifinden uzaklaştırıyor" mesajını paylaştı.

Mesajının devamında attığı iftiraları başörtüsüne bağlayan Gergerlioğlu, “Başörtüsü meselesinin gerginlik oluşturduğu günlerde her 2 kutup da hatalar yaptı, siyasi davranabildi. Önemli olan o gün de şimdi de kamplaşmaları aşarak hakkı teslim edebilmemiz. Görüşlere katılmasak da hakkaniyeti elden bırakmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

GERGERLİOĞLU, TÜRKAN SAYLAN İLE İLGİLİ NE YAZMIŞTI?

Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ergenekon kumpasında kanser hastasıyken 2009 yılında evi FETÖ’cü polisler tarafından basılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan'ı hedef aldığı bir yazı yazmıştı.

"DARBE HEVESLİSİ OLABİLİR"

Gergerlioğlu yazısında Türkan Saylan’a yönelik “Ergenekon soruşturması kapsamında evi aranan Türkan Saylan hakkında medyada epeyi bir kıyamet koparıldı. ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan dine karşı alerjik aydın zihniyetinin bir prototipidir. Tutturamayacağını bilse de darbe heveslisi olabilir. Bugün artık en çok reddetmeye çalışanlar bile bir Ergenekon yapılanması ve bir darbe hazırlığı olduğu yönündeki delilleri görmezden gelemiyor” söylemlerinde bulunmuştu.

DAVA BASKIYA UĞRAMAMALIDIR

Gergerlioğlu, kumpas sırasında Saylan’ın evinin aranmasını da “Medyada Saylan’ın evinin aranmasına büyük tepki gösterenler İstek vakfı arsasından cephanelik çıkmasını görmezlikten geldiler. T.C tarihinin bu en önemli soruşturmasının sulandırılmadan başarıya ulaşması gerekiyor. Dava adil bir yargılama ortamında devam ettirilmeli ve hiçbir baskıya uğramamalıdır. Yargı hem hükümetten hem de medyadan etkilenmemelidir” sözleri ile savunmuştu.

Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtu'ya zehir zemberek sözler... Erdoğan'a hakaret eden Salkım'ın ATV'de dizideki rolü gündem oldu! Metin Külünk'ten Rifat Hisarcıklıoğlu'nun paylaşımına tepki!
Sonraki Haber