Türk gemisine kanlı baskın kamerada

Nijerya açıklarında seyreden Türk konteyner gemisine cumartesi günü korsan saldırısı düzenlendi. Saldırıda Azerbaycanlı bir gemici öldürüldü. 15 mürettebat ise kaçırıldı. Kaçırılan mürettebatı kurtarmak için çalışmalar sürerken, o anlara ilişkin kamera görüntüleri de ortaya çıktı.

This browser does not support the video element.

Nijerya açıklarındaki Gine Körfezinde seyir halindeki Mozart isimli Türk konteyner gemisi korsan saldırısına uğradı.

Mozart isimli Türk konteyner gemisi Nijerya açıklarındaki Gine Körfezinde seyir halinde olduğu sırada korsanların saldırısına uğradı.

15 MÜRETTEBAT REHİN ALINDI

Eli silahlı korsanlar tarafından baskın düzenlenen gemide bulunan Azerbaycan vatandaşı bir mürettebat öldürüldü. Silahlı korsanlar, gemideki 15 mürettebatı da rehin alarak oradan ayrıldı.

KORSAN SALDIRISININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Türkiye, gemisine Nijerya'da düzenlenen korsan saldırının ardından kaçırılan mürettebatların bulunması için çalışmalara başladı. Türkiye'nin bu konudaki girişimleri sürerken, baskın anına ilişkin yeni görüntüler de ortaya çıktı.

AZERBAYCAN KANALINDA YAYINLANDI

Baskında br vatandaşını kaybeden Azerbaycan'da yayın yapan bir kanalda yayınlanan görüntülerde, eli silahlı korsanların gemi personeline şiddet uyguladığı ve bir alanda topladığı görüldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İKİ KEZ TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

Korsan saldırısına uğrayan geminin kaptanlarından Furkan Yaren ile 2 kez telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kaçırılan 15 personelin kurtarılması için tüm yetkililere talimat verdi.

Türkiye'nin, Nijerya ve çevre ülkelerdeki büyükelçilikleri alarm durumuna geçti, kaçırılan mürettebatın kurtarılması için çalışma başlatıldı. Türkiye’nin Abuja Büyükelçisi Ahmet Melih Ulueren, saldırıya dair son bilgileri TRT Haber'e anlattı.

Ulueren "Dün gece hem Nijerya emniyet makamlarıyla hem de askeri makamlarla temas halindeydik. Maalesef Gine körfezinde bu tip olaylar oluyor. Temmuz 2019'da da benzer bir olay yaşamıştık." dedi.

Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI! Hayatını kaybeden Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti!