Tüm öğrencilere para yardımı yapılıyor! İlkokuldan üniversiteye kadar herkese 1417 lira nakit yardım

Okulların açılmasıyla birlikte ilkokuldan ortaokula, liseden üniversiteye kadar öğrenim gören tüm öğrencilere 1417 lira nakit yardım parası veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında öğrenciye yardım parası için başvurular devam ediyor. İşte, öğrenci yardım parası için başvuru formu…

İlkokuldan başlayarak ortaokul, lise ve üniversiteye kadar öğrenim gören öğrencilere nakit yardım parası dağıtılıyor. Çocuğu eğitim gören dar gelirli ailelerin öğrencilerine yönelik başlatılan sosyal yardımlarda ilkokuldan üniversiteye aylık ve karşılıksız 1417 lira para yardımı yapılıyor.

Öğrencilere SED Yardımı 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen SED yardımları; ekonomik anlamda zorluk yaşayan dar gelirli ailelerin çocuklarına, kendi kendilerine bakabilecek seviyeye gelene kadar hem ekonomik destek hem de psiko-destek olarak biliniyor.

SED yardımları kendi içerisinde geçici ekonomi destek ve sürekli ekonomik destek olacak şekilde gerçekleştirilmektedir. Geçici ekonomik destekte yılda bir kez ya da iki sefer yapılırken; süreli ekonomik destekte belirli bir süre için her ay gündeme gelmektedir.

Çocukların aile içi sorunlarının çözüme kavuşturulması, okul zamanlarında daha uyumlu bir şekilde varlık gösterebilmeleri, kriz durumlarında da sorunları yönetebilmeleri adına destek verilmektedir.

Öğrencilere SED Yardımı Başvuruları 2022

İlkokuldan başlayarak ortaokul, lise ve üniversiteye kadar eğitim gören öğrencilere aylık 1417 lira para yardımı yapılacak. SED başvurusu için tüm işlemler E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine de şahsen veya dilekçeyle de başvuru yapılabilmektedir.

Devlet tarafından verilen eğitim yardımlarına ek olarak ise her lise ve üniversite öğrencisi için aylık 1417,47 TL. ve ortaöğretim öğrencisi için aylık 1259 TL, ilkokul öğrencisine ise aylık 1181,23 lira yardım parası verilecektir.

Ankara'da kazanan çıkmadı, final bileti rövanşa kaldı! Alaz'ın babasının başına gelenlerden sonra kafası karışıyor! Bakan Uraloğlu'dan X açıklaması!
Sonraki Haber